Na Koševu napadnut predstavnik Omladinskog pogona FKS
Foto: FK Sarajevo

Od strane igrača Igmana

Na Koševu napadnut predstavnik Omladinskog pogona FKS

Službeni predstavnik Omladinskog pogona Fudbalskog kluba Sarajevo Abdulah Bogilović napadnut je jučer nakon završetka utakmice juniora Sarajeva i Igmana

Abdulah Bogilović (71) je napadnut od strane igrača gostujućeg kluba u službenim prostorijama koševskog stadiona nakon završetka utakmice. Juniori Igmana su  pokušali Bogiloviću otuđiti mobilni telefon, a brzom reakcijom službenog predstavnika Omladinskog pogona Fudbalskog kluba Sarajevo gori scenarij je spriječen.

“Obnašao sam svoju dužnost i obaveze prilikom utakmice i obzirom na raspored utakmica, od fudbalera Igmana zatražio sam kontakt njihovog trenera zbog toga što smo predugo čekali na ključ njihove svlačionice, jer su druge ekipe čekale na ulazak i spremanje za naredne utakmice. Pri tome, mladići Igmana su pokušali da mi otuđe telefon, a njih nekoliko je krenulo prema meni. Ja sam odgurnuo jednog mladića i istrčao iz svlačionice i uputio se prema kancelariji u prostorijama stadiona, a starije osobe koje su u tom periodu bile prisutne u holu u prostoru svlačionica su zaustavili mladiće koji su u grupi krenuli prema meni. Jako mi je žao zbog toga što se desilo, takvo ponašanje nema mjesto u fudbalu, sportu, koji prije svega treba da zbliži mlade ljude.”, kazao je Bogilović, a prenosi zvanična stranica FK Sarajevo.

Na samoj utakmici nisu zabilježeni nikakvi incidenti, a ona je u fer i sportskom duhu završena rezultatom 2:2.

“Današnja utakmica, kojoj sam prisustvovao protekla je u fer i sportskoj atmosferi, a zaista, moram istaći da nam je žao zbog nelagodnosti koje je doživio naš istaknuti član, Abdulah Bogilović. Svi sportski radnici, koji poznaju gosp. Bogilovića, znaju da je to izuzetno miran i profesionalan čovjek i koji je predan svom radu.”, istakao je Šef škole fudbala “Asim Ferhatović-Hase”, Emir Karahmet.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fudbalski klub Sarajevo osuđuje napad na službenog predstavnika Omladinskog pogona Abdulaha Bogilovića, a sa Koševa su poručili nasilju bilo kakve vrste nije mjesto na fudbalskim terenima, a naročito ne u mlađim uzrastima, gdje fokus treba biti na edukaciji djece, učenju ispravnih vrijednosti i općih pravila ponašanja, kako bi mladi fudbaleri bili prije svega primjerni članovi društva, te najzad perspektivni sportisti.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.