Na mlađima svijet ostaje

Sarajevo razmišlja o budućnosti

Na mlađima svijet ostaje

E. Škorić

Husref Musemić vratio se na klupu Sarajeva, koje je na Koševu jučer s 4:0 razbilo Vitez.

Musemić je po peti put zasjeo na klupu Sarajeva, a njegov dolazak očigledno je probudio igrače koji su prerano ušli u zimski san. Pobjeda nad Vitezom  vraća samopouzdanje, najavljuju se neki ljepši dani i Husrefove metode rada dosad su se, ma gdje god bio, pokazale kao uspješnim.

Utakmica na Koševu, osim po povratku Musemića i golijadi u drugom poluvremenu, ističe se i po još jednom zanimljivom podatku. Ovu je utakmicu, naime, bordo tim igrao s devetoricom igrača do 21 godine u zapisniku. Šestorica su dobila šansu, trojica su bili tu i čekaju svojih pet minuta.

Svoje mjesto u početnom sastavu su našli kapiten Marko Mihojević (1996.), veznjak Elvedin Herić (1997.), te krilni napadač Sanjin Lelić (1997.). U drugom poluvremenu na teren su ušli Advan Kadušić (1997.), Mićo Kuzmanović (1996.) i Nedim Hadžić (1999.), dok su na klupi ovog puta ostali Samir Radovac (1996.), Nemanja Anđušić (1996.) i Nihad Mujakić (1998.).

Elvedin Herić je upisao asistenciju, a pred kraj utakmice Kuzmanović je asistirao Hadžića, koji je postigao svoj drugi gol u sezoni. Mihojević i Kadušić radili su dobar posao nazad, a zapaženu ulogu imao je i Sanjin Lelić.

I kada već stanje na tabeli nije idealno, lijepa je stvar što Musemić i njegovi pomoćnici daju priliku djeci koja bi mogla donijeti svijetlu budućnost na najveći bh. stadion. 

Opšte je poznato da se klubovi u BiH, odnosno treneri istih, iz raznih razloga plaše ukazati šansu mladim igračima, pa ovi i prije vremena bivaju proglašeni nedovoljno talentovanim. Onda nam je čudno što stangiramo 20 godina i što ne idemo naprijed, što nam klubovi u Evropi jedva doguraju do drugog pretkola i što nam mlada reprezentacija gubi od Rumunije na svom terenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za očekivati je naravno i da spomenuti mladi igrači nastave marljivo da rade i da opravdaju povjerenje koje im je ustupljeno.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi