"Na profil su mi svašta stavljali i prije"

Mladen Ikić demantuje veličanje ratnih zločinaca

"Na profil su mi svašta stavljali i prije"

Nakon što je SportSport.ba objavio slike i informaciju kako juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine Mladen Ikić putem interneta veliča ratne zločince, kontaktirao nas je mladi fudbaler beogradskog Partizana.

Naime, prije nekoliko dana u javnost su procurile informacije kako je Ikić na svom Facebook profilu veličao ratne zločince, što je izazvalo buru u javnosti.

Nakon svega, redakciju portala SportSport.ba kontaktirao je Ikić, želeći da demantuje da je on ikada pisao ili na bilo koji drugi način veličao ratne zločine.

"Da, istina je da je to bio moj profil na Facebooku, ali ja ne mogu da uđem na taj profil već više od godinu dana. U tom vremenu svašta su mi stavljali putem tog profila, a zaista nemam veze s tim. Stavljali su mi da sam rođen u Bariju u Italiji, pa onda kako navijam za Crvenu zvezdu a igram za Partizan, a sada i ovo sa ratnim zločincima", kaže mladi Ikić za SportSport.ba.

"Meni su u subotu prijatelji javili da je objavljeno to što je objavljeno i bio sam neugodno iznenađen. Da se razumijemo, ja sam rođen u Bosni i Hercegovini i tamo pripadam, a uvijek sam se radovao i uvijek ću se radovati svakom pozivu za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Imam mnogo prijatelja Bošnjaka i Hrvata i zaista mi nikad nije ni palo na pamet da ljude dijelim po tom osnovu. Nikada se nisam opterećivao takvim stvarima, koncentrisan sam samo na fudbal i zaista nemam nikakvog razloga da takve stvari stavljam", dodao je Ikić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.