Na putu ka Bundesligi

Saša Strujić, jedan u nizu bh. talenata

Na putu ka Bundesligi

Još jedan mladi bh. fudbaler polako se probija prema Bundesligi. Radi se o mladom Saši Strujiću, koji igra na poziciji lijevog bočnog.

Ovaj talentovani igrač već je nastupao za mlađe selekcije Njemačke, u kojima je redovno bio među najboljim igračima. Karijeru je počeo u niželigaškim klubovima, ali se tu nije puno zadržao.

¨Za nogomet sam se zainteresovao od malih nogu. Tako sam već sa četiri godine počeo trenirati u Sparta Wurselen. Nakon što sam stasao kao igrač, prešao sam u malo ozbliljniji klub, gdje se više treniralo. Taj moj novi klub se zvao Arminia Eilendorf i on mi je mnogo pomogao u daljnjoj karijeri", kaže Saša Strujić za naš portal.

Nakon dobrih partija koje je pružao Saša, brzo je skrenuo pažnju na sebe. Mnogi su se klubovi zanimali za njega, ali je najupornija i najbrža bila Alemania Aachen.

"Zvao me je njihov trener da dođem sa trenirati sa achenom. Odmah sam pristao jer je to jedan od organizovanjih klubova u Njemačkoj. Tu se nisam dugo zadržao zbog nesuglasica sa trenerom, jer je on uporno gurao u prvi plan neke svoje igrače. Ali, jedan od razloga je bio i to što sam odbio igrati za Njemačku. Tu sam ispao iz prvog plana".

Nakon nesuglasica sa trenerom Alemanija Aachena, ubrzo pronalazi novi klub i sada je u Germaniji Durwiß.

¨Sada igram u Germaniji, koja se takmiči u juniorskoj konkurenciji. Ipak, ne mislim se ovdje dugo zadržati, jer imam već ponude iz nekih bundesligaških klubova".

Selektor juniorske reprezentacije Njemačke ozbiljno računa na ovog igrača, za kojeg je već poslao poziv u njegov klub. Ipak, ovaj talentovani fudbaler ima druge želje.

"Već sam razgovarao sa selektorom Njemačke i rekao mu da ne mogu nastupati za njih. Iako sam igrao u mlađim selekcijama, to više nemam namjeru. Ja ću uvijek za njih biti stranac, a roditelji su mi rekli da igram za svoju državu. Tako sam odlučio da ću čekati poziv iz Bosne i Hercegovine", rekao je Saša Strujić za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.