Na startu duel SFK 2000 i debitanta ŽNK Iskra

Održano žrijebanje ženske Premijer lige

Na startu duel SFK 2000 i debitanta ŽNK Iskra

S. Mlaćo

Danas je u Trening centru N/FS BiH u Zenici održan žrijeb parova za novu sezonu Premijer ženske lige BiH. U sezoni 2016/17 nastupati će osam ekipa, a a nakon uvodnog ugovora predstavnika N/FS BiH održano je i izvlačenje. Igra se dvokružni sistem, a zatim Liga za prvaka i Liga za opstanak.

U prvom kolu koji će biti odigrano 13. i 14.08. vrijedi izdvojiti duel najtrofejnije ženske nogometne momčad u našoj zemlji SFK 2000 Sarajevo protiv debitanta u najjačem rangu našeg ženskog nogometa  ŽNK Iskra iz Bugojna, te još nekoliko veoma zanimljivih utakmica.

1.kolo Premijer ženske lige BiH: 

ŽOFK Gradina : ŽFK Radnik Bumerang

ŽFK Mladost : ŽFK Modriča

ŽNK SFK 2000 : ŽNK Iskra Bugojno

ŽFK Banja Luka : ŽFK Lokomotiva

 

Nakon izvlačenja, klubovi su upoznati i sa svim propozicijama takmičenja sa željom da sezona prođe uz kvalitetne i fer play utakmice, a sve sa ciljem još većeg razvoja ženskog nogometa u našoj zemlji.

Svima klubvima  uručena je dodatna oprema koja će olakšati svakodnevno funkcionisanje i rad istih. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi