"Na startu kvalifikacija želimo bodove"

Samira Hurem pred kvalifikacije

"Na startu kvalifikacija želimo bodove"

S. Mlaćo

Ženska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se juče u hotelu „Park“ u Vogošći, a u TC  FK Sarajevo na Butmiru naše najbolje fudbalerke treniraju i spremaju se za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sa Kazahstanom.

Selektorka Samira Hurem želi pozitivan rezultat na otvaranju kvalifikacija:

"Krećemo u novi kvalifikacioni ciklus i želimo na startu da osvojimo bodove. Mi smo bolje rangirani od Kazahstana, ali to nam ne daje za pravo da mislimo da će utakmica biti laka. Moramo igrati odgovorno i disciplinovano ukoliko želimo dobar rezultat. Ova ekipa je dugo zajedno i  vjerujem da će pokazati zrelost u kvalifikacijama. U Kazahstanu će nas dočekati niža temperatura, ali to su faktori koji se prevaziđu kvalitetnom pripremom. Sve igračice su se odazvale i nadamo se pobjedi u Kazahstanu.“

Bh reprezentativke u srijedu polaze za Astanu. Utakmica Kazahstan-Bosna i Hercegovina je na programu 21. oktobra u 12:00 sati.

Reprezentacija BiH će u kvalifikacionoj grupi 1 osim Kazahstana za protivnike imati i selekcije Engleske, Rusije i Velsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi