Na vrhu liste strijelaca Premijer lige ništa novo

Bajić i dalje predvoddi premijerligaške topnike

Na vrhu liste strijelaca Premijer lige ništa novo

A. Beganović

Proteklog vikenda odigrano je 17. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, a na vrhu liste strijelaca nije bilo promjena.

Sa devet postignutih golova najbolji strijelac dosadašnjeg dijela Premijer lige je ofanzivac Željezničara, Riad Bajić, dok su po gol manje postigli  Stevo Nikolić (Zrinjski), Wagner (Široki Brijeg).

Po sedam golova postigli su Dailbor Pandža (Olimpic), Zoran Kokot (Željezničar), Bojan Puzigaća (Sarajevo), Uroš Stojanov (Zvijezda), dok su po šest puta protivničke mreže pogađali  Ivan Crnov (Zrinjski), Joco Stokić (Borac), Krste Velkoski (Sarajevo) i Danijal Brković (Olimpic).

Lista strijelaca:

9 golova - Riad Bajić (Željezničar)

8 - Stevo Nikolić (Zrinjski), Wagner (Široki Brijeg)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

7 - Dailbor Pandža (Olimpic), Zoran Kokot (Željezničar), Bojan Puzigaća (Sarajevo), Uroš Stojanov (Zvijezda)

6 - Ivan Crnov (Zrinjski), Joco Stokić (Borac), Krste Velkoski (Sarajevo), Danijal Brković (Olimpic)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.