"Naći će se najbolje moguće rješenje"
Ivan Beus (prvi s desna)

Ivan Beus o isplati Sušiću:

"Naći će se najbolje moguće rješenje"

I dok je jedna "Ad hoc" komisija zadužena za sastavljanje spiska sa imenima kandidata za izbor novog, druga je zadužena za razgovor sa bivšim selektorom fudbalske reprezentacije Safetom Sušićem oko izmirenja finansijskih obaveza koje N/FSBiH ima prema njemu.

Jedan od dvojice potpredsjednika N/FSBiH Ivan Beus biće itekako zaposlen u narednim danima obzirom da je imenovan u obje komisije koje će u narednom periodu rješavati sudbinu Saveza.

"Izvršni odbor N/FSBiH je dobro pazio na svaku odluku koju je donosio, pa tako i na potpisivanje ugovora bilo koje vrste. Obično kako to biva u svakom poslu, kada se posao okonča treba povući crtu. Sjest ćemo i vidjeti šta smo i koliko smo dužni, ali i vidjeti je li posao urađen ili nije urađen", istakao je jedan od dvojice potpredsjednika N/FSBiH Ivan Beus.

Brojke su obično tajna, pa o potraživanjima Safeta Sušića i eventualno iznosu koji potražuje nismo ni pitali, ipak Beus priznaje kako bi se sve trebalo riješiti bez ikakvih problema.

"Svaki ugovor ima svoja prava i obaveze, te ono što u njemu piše. O svemu je vođeno računa, tako da problema neće biti kako se nagađa u javnosti. Naći će se najbolje moguće rješenje", poručio je Beus.

Sve se više špekuliše sa imenima Sušićevog nasljednika.

"Bilo bi nekorektno radi ostalih kandidata pričati o imenima. Ovo je jako ozbiljan posao i ne možemo izlaziti sa nekim neozbiljnim izjavama. Tako je najkorektnije, a nagađanja su proizvoljna volja. Svako ima svog kandidata, svako svoj kriterij", istakao je Beus.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kada se potpredsjednik već dotakao kriterija pitali smo ga da li je jedan od kriterija da budući selektor mora biti sa našeg govornog područja?

"Nastojimo težiti ka tome, ali nećemo imati ništa ni protiv jedne dobre ponude iz vana", kazao je Beus na kraju razgovora za SportSport.ba.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.