Nadam se da ćemo osvajati bodove i na gostovanjima

Salim Duraković, šef stručnog štaba ŽNK Iskra Bugojno

Nadam se da ćemo osvajati bodove i na gostovanjima

S. Mlaćo

Nogometašice bugojanske Iskre u subotu su na svom Jakliću protiv ŽFK Banja Luka upisale  prvu, ujedno i historijsku pobjedu u Premijer ženskoj ligi naše zemlje. 

Bugojanke su upisale debitantski nastup na svom terenu u Premijer ligi, a na kraju utakmice ispraćene su apaluzom zadovoljnih navijača koji su imali šta vidjeti.

Završilo je 3:0 (1:0), ma da je u prvom poluvremenu bilo veoma neizvjesno. Ipak, fizički spremije i uigranije nogometašice Iskre na kraju su slavile zasluženu i visoku pobjedu.

"Ja bih se zahvalio djevojkama koje su po jakom teškom vremenom dale svoj maksimum i izborile se za ovaj rezultat. Mi smo znali da nas očekuje teška utakmica poslije poraza u Sarajevu, a znali smo i da ekipa Banja Luke dolazi poslije poraza kod kuće i da će se pokušati suprostaviti što je bolje moguće. Od prve minute smo ušli jako agresivno i borbeno i znali smo da samo tako možemo doći do tri boda. Dali smo na vrijeme  gol, kontrolisali utakmicu i gosti nam nisu stvorili neke prilike, osim jedne polušanse iz naše greške", kazao je za SportSport.ba trener ŽNK Iskra Salim Duraković.

 

Bugojanke su probile led, ostvarile prvu pobjedu u Premijer ligi, ali sada im slijede dva uzastopnja gostovanja. Vjeruju da mogu ostvariti pozitivan rezultat na obje utakmice.

"Mi smo ovdje tek početnici i mnoge stvari tek učimo. Nadam se da ćemo početi da osvajamo bodove i na gostovanjima, jer nas sada očekuju dva teška gostovanja kod Lokomotive iz Brčkog  i Radnik Bumeranga iz Bijeljine. Nadam se da ćemo kada nam se vrate ove igračice zbog crvenih kartona i i kad budemo kompletni da pružiti jedan dobar otpor svakom i da pokušamo sa gostovanja donijeti što je više moguće bodova", dodao je Duraković. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi