Nadarević: U Želju sam htio doći iz sportskih razloga, ali...
EPA

Bivši reprezentativac BiH za SportSport.ba

Nadarević: U Želju sam htio doći iz sportskih razloga, ali...

Do sarajevskog derbija između Željezničara i Sarajeva ostalo je još svega nekoliko dana, a od strane bivših igrača oba kluba svakim danom stižu optimistične najave uoči ovog susreta.

Nekadašnji fudbaler Sarajeva i bivši reprezentativac BiH, Safet Nadarević, u razgovoru za SportSport.ba naglasio je kako ovakve utakmice uvijek donesu posebne emocije.

"Ovaj derbi je uvijek bio nešto posebno i znači puno za igrače, kao i navijače. Mislim da će svi ljubitelji nogometi moći uživati u odličnoj fudbalskoj predstavi koja će biti dosta neizvjesna. Što se tiče mogućeg rezultata, uvijek bude tijesno, ali po mom mišljenju bit će neriješeno", kaže Nadarević na početku razgovora za naš portal. 

Dobitnik nagrade "Ismir Pintol".

Nadarević je u sezoni 2002./03. od strane navijača Sarajeva dobio nagradu nagradu "Ismir Pintol", koja mu je, kako kaže, okrenula karijeru.

"Meni iskreno ona predstavlja puno toga. Definitivno je okrenula moju karijeru, a poslije toga rodio mi se i sin kojem sam u znaku zahvale navijačima Sarajeva dao ime Ismir. Jedan zaista lijep period u mojoj karijeri koji nikada neće biti zaboravljen", prisjetio se Nadarević, te se osvrnuo na prošlogodišnju sagu oko prelaska u Željezničar. 

"Žao mi je što se sve završilo na raznim prijetnjama. Želio sam u Željezničar doći isključivo iz sportskih razloga, a ne da nekoga povrijedim. Ponavljam opet, žao mi je, pogotovo zbog toga što su navijači Sarajeva dio mog života".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nadarević vjeruje da bi tim sa Koševa ove sezone mogao osvojiti titulu prvaka BiH.

"Mora se priznati da je napredak Sarajeva u posljednje dvije godine itekako primijetan. Vjerujem da bi ove sezone konačno mogli osvojiti titulu", zaključio je Nadarević na kraju razgovora.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.