Najbolji detalji iz prvog ovosezonskog gradskog derbija

Željezničar - Sarajevo 1:2

Najbolji detalji iz prvog ovosezonskog gradskog derbija

U posljednjem duelu gradskih rivala u bh. prijestolnici, u meču koji je odigran na stadionu Grbavica u jesenjem dijeli sezone BH Telecom Premijer lige, rezultatom 2:1 slavilo je Sarajevo.

Bordo tim je u vodstvo stigao pogotkom Krstea Velkoskog u 13. minuti, koji i pred ovaj derbi igra u odličnoj formi i sigurno će u Leona Benku biti najopasniji po gol Marijana Antolovića. Ipak, Samira Radovca koji je proigrao makedonskog napadača za vodeći pogodak Sarajeva u prošlom derbiju ovoga puta neće biti u sastavu ekipe Dženana Uščuplića. Naime, mladi veznjak Bordo tima se nalazi na pripremama juniorske reprezentacije koja se sprema za elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a pored Radovca, stručni štab FK Sarajevo iz istih razloga neće moći računati i na mladog defanzivca Marka Mihojevića.

Izjednačenje Plavima u prošlom derbiju donio je Eldar Hasanović, igrala se 23. minuta. Najiskusniji veznjak Željezničara, u ovome trenutku, udarcem glavom je savladao Bandovića. 

Pored toga što će ekipa s Grbavice biti oslabljena neigranjemsvog mladog dvojca Memija - Beganović, koji su baš kao i mladi igrači Sarajeva, na pripremama U-19 reprezentacije Bosne i Hercegovine, u odnosu na duel gradskih rivala iz jesenjeg dijela sezone na terenu neće biti ni Tomislava Tomića, suspendovanog fudbalera Željezničara.

Baš kao što neće biti Tomića, tako neće biti ni Harisa Duljevića. Naime, fudbaler koji je svojim golom u 69. minuti utakmice donio pobjedu Bordo tim u prvom gradskom derbiju ove sezone doživio je nezgodnu povredu stopala zbog koje će propustiti ostatak sezone.

Prošli derbi obilježio je i prekid, neredi između navijača i policije na sjevernoj tribini, ali i mnoštvo pirotehnike.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju podsjetimo se na najzanimljivije detalje s prošlog gradskog derbija između Željezničara i Sarajeva, koje će u njihovom drugom ovosezonskom okršaju predvoditi novi treneri. Obojica znaju kako je igrati u gradskom derbiju…

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.