Najbolji igrač Svjetskog prvenstva na probi u Sarajevu

Nigerijac Sani Emmanuel

Najbolji igrač Svjetskog prvenstva na probi u Sarajevu

Iako je FK Sarajevo tokom ljetnog prelaznog roka doveo nekoliko veoma kvalitetnih, istinskih pojačanja, aktuelni šampion Bosne i Hercegovine ne prestaje tragati za novim fudbalerima koji bi svojom kvalitetom unaprijedili igru Bordo tima.

Tako je kasno sinoć u hotel Terme Čatež stigao nigerijski fudbaler Sani Emmanuel, koji bi se u narednih nekoliko dana trebao pokušati nametnuti stručnom štabu kluba sa Koševa na čelu sa Dženanom Uščuplićem. Emmanuel igra na poziciji polušpica, ali može uspješno igrati i na obje krilne pozicije.

Nekadašnji U17 i U20 Nigerijski reprezentativac koji je rođen 1992. godine tokom svoje dosadašnje karijere nosio je dres Lazija od 2012. do 2014. godine, ali nije upisano nijedan službeni nastup za ovaj skavni italijanski klub. Prvu sezonu igrao je na posudbi u Salernitni, a drugu u švicarskom drugoligašu Bielu.

Svjetsko prvenstvo 2009. godine U17 reprezentacija Emmanuel je okončao kao najbolji igrač turnira sa pet postignutih golova, a njegova Nigerija je u finalu poražena od Švicarske. Prošlu sezonu proveoje u Beitar Jerusalemu. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.