Najgore prošli Željo i Sarajevo, kazne za Zrinjski i Velež

Željezničaru 11.500 KM kazne

Najgore prošli Željo i Sarajevo, kazne za Zrinjski i Velež

M. Šljivak

Disciplinska komisija NS/FS BiH odredila je kazne za ekipa zbog loše organizacije utakmica 13. i 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Izuzetno žestoke kazne su dobili gradski rivali Željezničar i Sarajevo, koji su zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijača, te neodgovornog ponašanja istih, dobili kazne od po 10.000 KM. 

Pored ove utakmice Željezničar je kažnjen sa još 1.500 KM, ponovo zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na susretu protiv Travnika. 

Zbog upotrebe pirotehnike od strane navijača,  sa 2.000 KM kažnjen je i Zrinjski, dok i drugi mostarski tim Velež dobio kaznu od 2.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice sa Zvijezdom.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.