Najlošiji start Zmajeva u kvalifikacija za EURO ikad!

Statistički i bodovno gledano

Najlošiji start Zmajeva u kvalifikacija za EURO ikad!

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u okviru trećeg kola kvalifikacija za EURO 2016 remizirala je na Bilinom polju protiv reprezentacije Belgije, odigravši 1:1.

Nakon tri odigrana kola naš nacionalni tim ima svega da osvojena boda, što je najlošiji start naše reprezentacija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo od kada iz igra, a ovo su nam pete!

Prve kvalifikacije za EP 2000 godine otvorili smo domaćom pobjedom protiv Farskih Otoka (1:0). Uslijedio je domaći remi sa Estonijom (1:1), te domaći poraz od Češke Republike (1:3). Nakon tri odigrana kola za prvenstvo u Belgiji i Holandiji imali smo četiri osvojena četiri boda, dva više nego što imamo sada.

Kvalifikacije za šampionat Starog kontinenta u Portugalu 2004. otvorili smo sa dva poraza protiv, domaći protiv Rumunije (0:3) i gostujući protiv Norveške (2:0). Ipak domaćim trijumfom u 3. kolu protiv Luksemburga smo premašili sadašnji bodovni učinak, te nakon tri odigrane utakmice imali isto toliko bodova.

U ciklus kvalifikacija za EP 2008 startali smo pobjedom na Malti od 5:2, potom smo doživjeli domaći poraz od Mađarske (1:3), a remijem od 2:2 na gostovanju kod Moldavije dvostruko smo nadmašili bodovni učinak iz aktuelnih kvalifikacija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Borba za plasman na posljednji EURO koji je održan u Poljskoj I Ukrajini krenula je gostujućim trijumfom protivu Luksemburga (0:3). Uslijedio je domaći poraz Sušićevih izabranika od Francuske od 0:2, a nakon duela bez pobjednika na gostovanju u Tiranu Zmajevi su na svom kontu imali četiri boda nakon tri kola.

Često kažu da je statistika kao bikini, puno otkriva ali malo toga pokazuje, ipak daje jedan jednostavan zaključak. Start aktuelnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo najgori je ikada u historiji fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.