Najslabija posjeta u sezoni

Samo na dva stadiona po 1.000 gledalaca

Najslabija posjeta u sezoni

A. Beganović

Danas je kompltirano 16. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine na kojem je ubilježena i najslabija posjeta u sezoni. Osam susreta sa tribina bh. stadiona prema službenim podacima posmatralo je samo 4.000 gledalaca ili prosječno 500 po susretu, a na slabiju posjetu nego što je uobičajeno uticali su i loši vremenski uslovi, te što su dva derbi susreta odigrana u ponedjeljak umjesto u nedjelju.

Najveće posjete zabilježene su u današnja dva susreta. Pobjedu Slobode nad Čelikom (4:2) i Željezničara nad Borcem (1:0) sa tribina Tušnja i Grbavice posmatralo je po 1.000 gledalaca.

Duel Širokog Brijega i Travnika koji je završio bez pobjednika (2:2) sa tribina stadiona Pecara posmatralo je 600 gledalaca. 

Samo 500 gledalaca posmatralo je susret Mladosti i Rudara (2:1), dok je pobjedu Sarajeva u Zvorniku (3:1) sa tribina stadiona posmatralo 350 gledalaca.

Na Gradskom stadionu u Vitezu su snage odmjerili istoimena domaća ekipa i Radnik. Pobjedu gostiju iz Bijeljine s tribina stadiona je posmatralo 300 gledalaca, a duel Olimpica i Zrinjskog u kojem su gosti iz Mostara slavili sa 3:0 na tribine najvećeg bh. stadiona privukao je 150 gledalaca, dok je poraz Veleža od Slavije sa tribina stadiona u Vrapčićima posmatralo 100 gledalaca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Grad Utakmica Broj gledalaca
Sarajevo Željezničar - Borac 1:0 1.000
Tuzla Sloboda - Čelik 4:2 1.000
Široki Brijeg Široki Brijeg - Travnik 2:2 600
Kakanj Mladost - Rudar 2:1 500
Zvornik Drina - Sarajevo 1:3 350
Vitez Vitez - Radnik 0:1 300
Sarajevo Olimpic - Zrinjski 0:3 150
Mostar Velež - Slavija 0:3 100

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.