Adžem nakon poraza od Zrinjskog

"Najteže u fudbalu je postići pogodak, ne bojim se pritiska"

S. Mlaćo

U derbi susretu 10. kola Premijer lige BiH večeras su snage na Grbavici odmjerili Željezničar i Zrinjski, a gosti su slavili sa minimalnih 1:0 pogotkom Nemanje Bilbije.

Uzbuđenja nije nedostalo, ali Željo je djelovao bezidejno i nije mogao doći do vrijednih bodova. Zvižduci navijača na kraju su rekli svi, a svoj komentar utakmice dao i šef struke Plavih  Admir Adžem.

"Znali smo skim igramo i njihove kvalitete. Znamo da imaju dobar posjed lopte, ali u prvom poluvremenu nismo dobro reagovali. Zrinjski ima brze igrače, traže dubinske pasove i iz jednog takvog dubinskog pasa primimo pogodak. Ko postigne prvi pogodak, on je u prednosti. Tačno je da smo krenuli u drugom poluvremenu sa više rizika. Napadali smo, zadnjih 15 minuta pokušali smo sa dva visoka napadača, stvarali neke gužve, međutim konkretnije završnice nije bilo. Čestitam Zrinjskom, u ovom trenutku su stabilniji i kvalitetniji tim. Njihov saldo govori sve, a kada ne postigneš pogodak nemaš čemu da se nadaš. Dobro je što dolazi pauza", jasan je bio Adžem.

Željin problem svakako je realizacija. Svjesni su toga na Grbavici.

"Najteže u fudbalu je postići pogodak. Zato su ti igrači najskuplji. Godine nisu bitne, ili imaš to ili ne. Danas smo imali prilika i trebali postići pogodak", kaže Adžem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Željezničar se nikada neće predati, kada već pitate o tituli. Pritisak je uvijek tu, a ja ga se ne bojim", dodao je trener Željezničara.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi