"Najvažniji cilj u novoj sezoni je afirmacija mladih igrača"

Mirza Varešanović, trener Olimpica:

"Najvažniji cilj u novoj sezoni je afirmacija mladih igrača"

Olimpic je posljednjih godina sezone u najviše slučajeva završio pri vrhu tabele, ali Vukovi do sad nisu osjetili slast igranja na međunarodnoj sceni iako su postojale ambicije za to. 

Novu sezonu na Otoci će započeti sa podmlađenim timom, bez rezultatskog imperativa.

„Nikakav imperativ ne postoji, ali se mi ne odričemo borbe za visoku poziciju na tabeli. Napravili smo kvalitetan tim, iako nas je tokom ljeta napustilo nekoliko standardnih igrača iz prošle sezone poput Torlaka, Duraka, Zebe, Kokota i Zeca. Nismo opterećeni, ali ako se ukaže prilika mi ćemo je znati iskoristiti. Sve je za sad na najboljem nivou. Možda je jedini mali problem taj što je ekipa na neki način nova i što će momcima možda trebati malo vremena da naviknu jedni na druge,“ kaže trener Mirza Varešanović.

„Cilj je afirmacija mladih igrača kojima trenutno raspolažemo. Tu je šest, sedam izuzetno talentovanih mladića koji kad stasaju mogu biti pravi igrači. Sazrijevanje će im biti dosta lakše uz iskusnije igrače poput Muharemovića, Regoje, Bogičevića, Smajića i ostalih,“ dodaje Varešanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.