Najveće pobjede Željezničara u velikim gradskim derbijima

Dani u kojima je plavi dio grada slavio

Najveće pobjede Željezničara u velikim gradskim derbijima

A. Haznadarević

Maestralan uvod u derbi sa velikom serijom pobjeda napravili su i ekipe Željezničara i Sarajeva, a kada se tome još doda bodovna važnost susreta, odnosno činjenica da će ovaj meč najvjerovatnije odlučiti prvaka, postaje jasno da je pred nama vjerovatno i najveći bh. derbi u kompletnoj novijoj historiji. U ovakvim susretima favorita nikada nema, pa čak i kada forma dva slavna bosanskohercegovačka tima nije izjednačena kao što je to slučaj danas. Iako je bordo tim danas daleko skuplji od Željinog, gradski rivali su i ranije znali savladati jedni druge čak i kada su upravo oni u najvećim problemima. Na ove pobjede Željezničar može biti posebno ponosan.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.