Najveći turnir u malom fudbalu

Počinje EUFOR Kup 2011

Najveći turnir u malom fudbalu

Sponzorski tekst
Teme:

Tokom oktobra i novembra, više od 330 timova dječaka i djevojčica osnovnih škola iz cijele BiH, takmičit će se na EUFOR Kupu 2011, najvećem malonogometnom turniru u BiH. Najbolje očekuju putovanja u London, Wolfsburg i Amsterdam.

Prvi od osam regionalnih turnira EUFOR Kupa 2011, najvećeg malonogometnog turnira za učenike i učenice osnovnih škola u BiH, će se održati 10. i 11. oktobra  u sportskoj dvorani Gimnazije „Vaso Pelagić“ u Brčkom. Snage će na terenu odmjeriti 16 muških i osam ženskih timova, a pobjednici će se plasirati u finale koje će se održati u sarajevskoj Zetri od 28. do 30. novembra.

Pobjednike finala EUFOR Kupa 2011 očekuje put u London na utakmicu engleske Premijer lige. Drugoplasirani tim dječaka će putovati u Wolfsburg, a trećeplasirani će imati priliku gledati utakmicu FC Ajaxa u Amsterdamu.

Regionalni turniri će se održati prema sljedećem rasporedu:

- Tuzla, 12. i 13 oktobar, sportska dvorana Mejdan                          
- Trebinje, 18. oktobar, Gradska dvorana 
- Mostar, 19. i 20. oktobar, Fudbalski tereni „Karting klub“
- Zenica, 24. i 25. oktobar, Sportska dvorana Arena                           
- Sarajevo, od 26. i 27. oktobar, Vistafon
- Istočno Sarajevo, 28. Oktobar, Gradska dvorana
- Banja Luka, od 2. do 4. novembra, Sportska dvorana Borik 
- Tomislavgrad, 10. novembar, Gradska dvorana

Ovo je treća godina za redom da EUFOR u BiH organizuje Kup. Turnir skromnih početaka je vrlo brzo prevazišao sva očekivanja. Iako je prve godine moglo učestvovati samo 48 ekipa, EUFOR je primio više od 220 prijava. EUFOR Kup je privukao i pažnju sponzora –podršku su pružili Premier League, Umbro, Wolfsburg, FC Tottenham, FC Utrecht, fudbalski savezi Njemačke i Španije, Ambasada Velike Britanije, NATO i Oružane snage BiH.

Prvoplasirani tim IV Osnovne škole iz Brčkog je odabrao put u London na utakmicu Tottenhama protiv Evertona. Ali, karte na stadionu nisu bile bilo koje – brčaci su imali svoju ložu na White Heart Lane-u, a primio ih je i predsjednik Premijer lige Engleske. Već sljedeće godine, u šest kvalifikacionih turnira je učestvovalo 180 timova, što je EUFOR Kup učinilo najvećim turnirom u malom fudbalu u BiH. U uzbudljivom finalu ekipa OŠ 'Banovići' odnijela je pobjedu protiv OŠ ‘Mustafa Šejh Jujo' iz Mostara.
Od ove godine, u Kupu učestvuju i timovi djevojčica. Zbog velikog interesovanja, povećan je broj kvalifikacionih turnira tako da će ove godine na takmičenju učestvovati 250 muških i 80 ženskih ekipa.
Zahvaljujući sponzorima, prije svega NATO-u i Oružanim snagama BiH bez kojih ovaj Kup ne bi bio moguć, kao i kompanijama Volkswagen, BH Airlines, Messer plin, Teva Pharma, ambasadama Velike Britanije, Poljske i Kuvajta, pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji će putovati u London, a drugoplasirani i trećeplasirani timovi dječaka u Wolfsburg i Amsterdam.

Više informacija o takmičenju možete pronaći na facebook profilu EUFOR CUP.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije