Najzanimljivije u Bihaću, lider domaćin Metallegheu

Danas utakmice treće kola 1. lige FBiH

Najzanimljivije u Bihaću, lider domaćin Metallegheu

Današnjim utakmicama trećeg kola nastavlja se takmičenje u Prvoj ligi Federacije BiH, a derbi kola trebao bi biti duel između Jedinstva i Rudara. 

Bišćanima su u ovoj utakmici prijeko potrebni bodovi kako bi bili u utrci za vrh tabele, a u dosad odigrana dva kola na svom kontu imaju svega jedan bod koji ih drži na 12. poziciji. U ovom susretu neće moći računati na kartonirane Čizmića i Rovčanina, a upitan je i nastup povrijeđenog Topića, dok na drugoj strani Rudar u Bihać putuje bez Avdića i Spahića.

Zanimljiv susret očekuje nas i u Goraždu, gdje će istoimena liderska ekipa ugostiti Metalleghe BSI. Romantičari sa Drine jedini imaju maksimalan učinak, a treću pobjedu tražit će protiv Jajčana koji se ne mogu pohvaliti dobrim otvaranjem sezone.

Bratstvo će ugostiti Turbinu iz Jablanice, a sve osim pobjede domaćeg tima bilo bi veliko iznenađenje, baš kao i u susretu između Orašja i GOŠK-a, samo što će u njemu biti iznenađenje sve osim pobjede tima iz Gabele koji je ove sezone najozbiljniji kandidat za ulazak u viši rang.

Nakon dva poraza, ranjeni Podgrmeč sada gostuje u Kaknju, kod ekipe Mladosti koja je u prošlom kolu poražena u lokalnom derbiju od Rudara. Najveća opasnost po gol gostujućeg golmana Abdihodžića svakako će biti napadač Haris Dilaver koji je u Mladost stigao iz premijerligaša Viteza.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Budućnost će u ne pretjerano zanimljivom susretu ugostiti Čapljinu, a oba tima će odigrati jedan duel koji bi mogao ponuditi dobar fudbal obzirom da se oba tima nalaze u sredini tabele.

U novu prvoligašku sezonu vrlo dobro je ušao i Igman predvođen trenerom Adisom Obadom. Konjičani nakon pobjede i remija zauzimaju petu poziciju, a drugu pobjedu tražit će na svom stadionu protiv Branitelja. Isto se očekuje i od trenutno drugoplasiranog Radničkog, koji će na Jošiku ugostiti Gradinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti