Najzanimljivije u Tuzli, Željo i Sarajevo ovjeravaju prolaz

Revanš susreti osmine finala Kupa

Najzanimljivije u Tuzli, Željo i Sarajevo ovjeravaju prolaz

Danas je na rasporedu preostalih sedam revanš utakmica osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Najzanimljivije bi trebalo biti u Tuzli, gdje će snage odmjeriti Sloboda i Čelik. Rezultat 1:1 iz prve utakmice daje šanse objema ekipama, iako se Tuzlaci nalaze u prednosti zbog domaćeg terena i gola u gostima.

Na Koševu se sastaju Sarajevo i Slavija, a putnik u četvrtfinale je poznat već nakon prvog susreta u Istočnom Sarajevu, gdje su igrači Miodraga Ješića ostvarili visoku pobjedu rezultatom 4:1. Slično će biti i u Gabeli, gdje će GOŠK ugostiti ekipu Željezničara, koja u ovaj gradić stiže s prednošću od 3:0 iz prve utakmice.

Borac će u Gračanici braniti prednost iz prve utakmice (1:0) protiv domaćeg Bratstva, dok će Radnik u Bijeljini ugostiti Rudar, nakon pobjede od 3:1 u Kaknju.

Mladost će u Doboju kod Kaknja imati imperativ bilo kakve pobbjede protiv ekipe Slobode iz Novog Grada, koja na ovo gostovanje stiže s prenošću od 1:0 iz prve utakmice.

U Lukavcu se sastaju Radnički i Travnik, a mnogo bliži plasmanu u osminu finala su fudbaleri člana 1. lige Federacije BiH. Radnički je prije dvije sedmice na Piroti slavio sa 2:0, pa je pred Travničanima veoma težak zadatak.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Svih sedam revanš utakmica osmine finala Kupa BiH igra se danas s početkom u 13:30 sati. Podsjećamo, fudbaleri Širokog Brijega su prvi tim koji je izborio plasman u četvrtfinale, nakon što je u dvomeču bio bolji od Orašja sa čak 9:0.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.