Najzanimljivije utakmice u Banjoj Luci i Sarajevu

Bliži se rasplet u Premijer ligi

Najzanimljivije utakmice u Banjoj Luci i Sarajevu

Danas će biti odigrano preostalih šest utakmica 27. kola Premijer lige BiH. Podsjetimo, jučer je na Grbavici odigran derbi kola u kojem su Željezničar i Zrinjski podijelili bodove (0:0), dok je Vitez na svom terenu slavio izuzetno važnu pobjedu nad Čelikom (1:0).

Od današnjih utakmica, najviše pažnje privlače utakmice u Sarajevu i Banjoj Luci. Olimpic će protiv Širokog Brijega hvatati posljednji voz za opstanak u društvu najboljih, a težeg protivnika u ovom trenutku nisu mogli ni zamisliti. Ekipa sa Pecare se nalazi u odličnoj formi i favorit je na Otoci, ali je jasno da se još uvijek aktuelni osvajač Kupa BiH neće predati i da će dati maksimum da prekine neugodni niz od dva uzastopna poraza.

Na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, Borac će u obračunu direktnih konkurenata u borbi za opstanak dočekati Slaviju. Pobjedom nad timom iz Istočnog Sarajeva, Banjalučani bi uplovili u sigurnu zonu i samo zamijenili mjesto sa svojim današnjim rivalom. Ovaj meč bi mogao biti odlučujući za oba tima, pa je sigurno da nas očekuje vrlo interesantan duel.

Sloboda će na Tušnju ugostiti Drinu s ciljem osvajanja tri boda, s kojim bi se približili vodećem Zrinjskom na samo bod zaostatka. Gosti iz Zvornika u Tuzlu dolaze kao autsajder i bit će im potrebno čudo da izbjegnu poraz.

Odavno prežaljeni Velež će na domaćem terenu ugostiti Sarajevo, koje se nakon poraza u velikom derbiju želi vratiti u pobjednički ritam, dok će se u Doboju kod Kaknja sastati Mladost i Travnik. Eventualna pobjeda domaćina bi vjerovatno značila i opstanak u ligi, pa će izabranici Ibre Rahimića imati ogroman motiv.

Preostali meč Radnika i Rudara mogao bi biti samo stvar prestiža. Dok su u Bijeljini već uveliko mislima u finalu Kupa , Prijedorčani više nemaju gotovo nikakvih izgleda za opstanak. Jasno je da je Radnik favorit, a iz ovog kluba su najavili pobjedu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Raspored: Olimpic - Široki Brijeg (16:00), Mladost - Travnik (17:00), Radnik - Rudar (17:00), Velež - Sarajevo (17:00), Sloboda - Drina (18:00), Borac - Slavija (18:00)

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi