"Nakon današnje utakmice vjerujem u kvalitet svojih igrača"

Varešanović zadovoljan sjajnom partijom Olimpika

"Nakon današnje utakmice vjerujem u kvalitet svojih igrača"

Danas je ekipa Olimpika na svom terenu ugostila GOŠK u okviru osmine finala Kupa BiH, a izabranici Mirze Varešanovića su pokazali sjajnu igri i slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:0.

Olimpik je od samog starta utakmice nametnuo svoj ritam igre, pa gosti nisu imali nikakvih šansi da Otoku napuste neporaženi. 

Domaćini su apsolutno zasluženo došli do plasmana u četvrtfinale Kupa BiH, a sa sigurnošću možemo reći da je sarajevska ekipa pružila svoju najbolju partiju u dosadašnjem dijelu sezone.

Takvog mišljenja je i glavni strateg Olimpika Mirza Varešanović, koji može biti izuzetno zadovoljan onime što su njegovi fudbaleri danas pokazali.

"Ovo je sigurno naša najbolja utakmica od početka sezone. Slavili smo zasluženu pobjedu, igrači su pružili svoj maksimum. Iako u protekle dvije utakmice u ligi i nismo baš najbolje odigrali, danas su svi pružili svoj maksimum i zasluženo smo došli do prolaza u četvrtfinale Kupa BiH", izjavio je nakon utakmice Varešanović, pa nastavio:

"Želim iskoristiti ovu priliku da čestitam ekipi GOŠK-a na zaista korektnoj igri i utakmici, ali i svojim igračima na pobjedi."

"Nakon dva kiksa u ligi, moram reći da sam se pribojavao ove utakmice. Ali slavili smo pobjedu i mogu reći da je ovaj susret bio jedna vrsta probe, naravno ne u klasičnom smislu, za nastavak prvenstva", istakao je šef stručnog štaba Olimpika, te se osvrnuo i na predstojeću utakmicu protiv visočke Bonse, u okviru 13. kola Prve lige FBiH:

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Danas su moji igrači radili na terenu neke stvari koje inače ne rade, zaista su sjajno igrali...U subotu nas očekuje utakmica protiv Bosne i možemo se nadati pobjedi. Naravno, u goste nam dolazi izuzetno kvalitetan protivnik, nadigravat ćemo se, očekujem da će biti teško, ali i da na kraju možemo do pobjede."

"Nakon današnje utakmice vjerujem u kvalitet svojih igrača...Vjerujem da možemo pobjedom nastaviti takmičenje u ligi", poručio je na kraju Mirza Varešanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi