Nakon prozivki: NK Čelik se oglasio saopštenjem za javnost

Borba protiv nečasnih radnji

Nakon prozivki: NK Čelik se oglasio saopštenjem za javnost

Nakon audio snimka kojeg je FK Olimpik danas pustio u javnost, u kojem je indirektno prozvan i NK Čelik, iz kluba sa Bilinog polja su odlučili odgovoriti saopštenjem za javnost koje prenosimo u cjelosti.

"NK Čelik Zenica je primoran izaći u javnost sa saopštenjem nakon audio snimka kojeg je FK Olimpic pustio u javnost, a u kojem se može jasno zaključiti da se radi o pokušaju služenja nečasnim radnjama, te se uz to spominje i naš klub kao akter u sličnim aktivnostima, a koji ustvari podržava razvoj fudbala u Bosni i Hercegovini i unaprijeđenje svih takmičenja, pa tako i BH Telecom Premijer lige BiH. 

Preduslov za napredak je svakako da se rezultati postižu na terenu, a ne iza kulisa bilo kakvim radnjama koje nisu u skladu sa propozicijama takmičenja. Prema tome, dajemo punu podršku NS/FS BiH da ispita spornu utakmicu između NK Metalleghe BSI i FK Olimpic kako bi utvrdio šta se tačno dešavalo na istoj i kaznio svaki vid neregularnosti.

U svakom slučaju, u audio snimku možemo čuti, kako izvjesni menadžer Sanel Klopić predstavljen kao prijatelj šefa stručnog štaba NK Metalleghe BSI Mate Neretljaka, pokušava dogovoriti utakmicu sa kapitenom Olimpica Dejanom Bandovićem, te spominje ime našeg kluba u negativnom kontekstu. Pozivamo sve one koji tvrde da se NK Čelik bavi nečasnim radnjama da iznesu slobodno dokaze u javnost i strukture našeg kluba će podržati takve napore ako se te tvrdnje ispostave tačnim, jer se borimo protiv istih kako nam se ne bi ponovila razočarenja iz protekle dvije decenije. U suprotnom, osuđujemo svaki vid klevete i poduzimat ćemo zakonom određene radnje kako bismo zaštitili interes NK Čelik Zenica pošto naš klub mijenja kurs i pokušava se pravedno izboriti za ljepšu budućnost kako bi naši navijači i simpatizeri osjetili sreću na Bilinom polju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Takođe, dajemo punu podršku igraču FK Olimpic Dejanu Bandoviću, jer njegov potez svakako zaslužuje pohvalu, te može poslužiti kao primjer sportskog duha i ponašanja. Svi smo svjesni da naša liga obiluje sumnjivim dešavanjima, ali da se nedovoljno radi na utvrđivanju i sankcioniranju istih, a samo djelima poput Bandovićevih možemo učiniti ligu kvalitetnijom i vratiti gledaoce na stadione. Prema tome, zahtijevamo od NS/FS BiH da istraje u aktivnostima koje će učiniti sve lige pod svojim okriljem poštenijim kako bi dolazak na stadione imao smisla za sve ljubitelje fudbalske igre u Bosni i Hercegovini.", navedeno je na zvaničnoj stranici NK Čelik.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi