Namir Alispahić na probi u Zürichu

Mladi napadač naredne sedmice u Švicarskoj

Namir Alispahić na probi u Zürichu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nalaze se na odmoru do 15. januara, kada je trener Milomir Odović zakazao prozivku na Bilinom polju.

Još je nepoznato koji igrači će se pojaviti na probi, izvjesno je da Petar Bašić i Amer Osmanagić sigurno neće biti na okupljanju, budući da su ova dvojica igrača sporazumno raskinula ugovore s Zeničanima. Osim ovog dvojca upitan je ostanak Anela Dedića, Ognjena Đelmića i Zlatka Kazazića, koji imaju ponude drugih klubova.

Nije poznato ni hoće li na prvom okupljanju nogometaša Čelika biti mladi napadač Namir Alispahić, koji se od prošle sedmice nalazi u Njemačkoj. Ovaj 19-godišnji igrač boravio je u jednom klubu iz trećeg ranga nogometa u Njemačkoj, ali do dogovora nije došlo tako da ovaj igrač rođen u Bugojnu svoju karijeru neće nastaviti u ovoj zemlji.

Kako smo saznali od 4 do 12 januara Alispahić će boraviti na probi u švicarskom FC Zürichu, gdje će se pokušati nametnuti glavnom treneru i eventualno izboriti za potpis ugovora. Zürich se nakon prvog dijela sezone nalazi na drugom mjestu sa 33 boda, osam manje od prvoplasiranog Basela.

Alispahić je u zeničkom Čeliku za seniore odigrao 25 utakmica postigavši jedan gol, prošle sezone protiv Rudara iz Prijedora na Bilinom polju, ove sezone ubilježio je sedam nastupa, ali se nije upisivao u listu strijelaca.

Biće interesantno vidjeti, da li će ukoliko zadovolji u Švicarskoj, eventualno obeštećenje dobiti i Zeničani, gdje je ugovorom do ljeta naredne sezone vezan mladi Alispahić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.