Napad od 50 miliona eura i skoro 50 golova

Slovenski mediji analiziraju:

Napad od 50 miliona eura i skoro 50 golova

Slovenski mediji su uoči današnjeg prijateljskog susreta odradili detaljne analize naše reprezentacije, a posebno su se osvrnuli na najjači dio našeg tima - napad.

Imena poput Edina Džeke, Vedada Ibiševića i Miralem Pjanića velika su opasnost po gol Samira Handanoviča, ali i gol svakog drugog protivnika našeg tima.

 

Džeko je najbolji strijelac Manchester Cityja što zasigurno nije mala stvar kada su vam konkurencija Sergio Aguero, Carlos Tevez i donedavno Mario Balotelli. Naš napadač se ove sezone izborio za mjesto u prvom timu aktuelnog prvaka Engleske i opravdava svoju cijenu koja iznosi 27 miliona eura.

 

O Vedadu Ibiševiću ne treba pretjerano trošiti riječi. Naš reprezentativac je do nedavnog dolaska Machede bio jedini napadač Stuttgarta. Od ogromne je važnosti za svoj klub i velika je noćna mora golmana u Bundesligi. Njegova cijena je oko 10 miliona eura, ali je njegova vrijednost za Švabe neprocijenjiva.

 

Miralem Pjanić je sa svojih 22 godine postao jedan od najvažnijih igrača naše reprezentacije. Sjajno igra i u dresu svoje Rome, a sjajno poznaje i golmana Intera, Samira Handanoviča za kog će zasigurno biti velika prijetnja. Njegova cijena iznosi oko 14 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.