Napravili Statut, prepuni ideja za izlazak Čelika iz krize

Incijativa neformalne grupe "Za Čelik"

Napravili Statut, prepuni ideja za izlazak Čelika iz krize

D. Kurbegović

Neformalna grupa "Za Čelik" danas je za predstavnike medija upriličila press-konferenciju, na kojoj su govorili o svojim idejama, rješenjima i spremnosti da pomognu Nogometnom klubu Čelik u izlasku iz višegodišnje krize.

Grupa mladih i obrazovanih momaka iz različitih struktura i sfera života, prije šest mjeseci sjela je za stol i krenula sa radom, odnosno pravljenjem novog Statuta kluba. Ova grupa simpatizera kluba dobila je i podršku navijača Čelika, odnosno Udruženja navijača "Robijaši 1988".

O pojedinostima je govorio Tarik Ajanović, po struci pravnik, koji je objasnio šta ustvari oni žele i kakvi su im planovi u vezi Čelika.

"Kao što je dobro poznato da je Nogometni klub Čelik jedan od najvećih sportskih dužnika u državi, klub u kojem nema nikakve odgovornosti, u kojem nema pravila, te se postavljaju ljudi na rukovodeća mjesta bez ikakvih konkursa, mi smo odlučili da stanemo tome u kraj. Mi smo skupina simpatizera kluba koja voli Čelik i koja želi da klub izađe iz krize. Posljednjih pola godine smo radili, napravili smo prijedlog novog Statuta kluba i mislim da je problem Čelika sistem, kojeg nažalost u tome klubu nema. Skupština kluba se nije okupila više od godinu dana, očito je da nekome ovako stanje i odgovara. Sa današnjim Čelikom nijedna firma ne želi da posluje, svi računi su blokirani i ne sjećamo se kada je jedan mladi igrač iz Čelika otišao u inostranstvo, a da je klub transparentno i javno objavio koliko je obeštećenje", govori Ajanović, te dodaje:

"Ovo sve smo pokrenuli iz ljubavi prema klubu, sa željom da se stanje popravi, mi nismo članovi nijedne političke opcije, iza nas niko ne stoji, samo želimo nemaru prema ponosu grada da stanemo u kraj. Ovo je dugotrajan proces i nadam se da ćemo zajedničkim snagama, naravno i uz pomoć navijača kluba, od kojih imamo i zvaničnu podršku uspjeti u našim ciljevima i idejama koje su sigurno prave, jer su nam to kazali brojni pravni i ekonomski analitičari iz naše zemlje i inostranstva".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Predsjednik Udruženja "Robijaši 1988" Zenica ispred navijača dao je podršku ovoj inicijativi.

"Mi smo za ovaj projekat, ovo je jedina prava stvar za oporavak kluba, moramo podvući crtu pa kad bi oporavak trajao 5-10 godina nema veze. Moramo ustrajati u ovoj borbi jer gore od sadašnjeg stanja sigurno ne možemo. Ovim putem poručujem rukovodstvu kluba da Robijaši kao organizovana navijačka skupina neće dolaziti na Bilino polje, sve dok se ne usvoje zahtjevi i ne saslušaju momci iz ove grupe. Čelik ćemo bodriti na gostovanjima, ali u Zenici nećemo do rješavanja ovih mnogo važnijih pitanja za egzistiranje kluba. Mi želimo radost i osmijeh na licu, ne zanima nas politika, moramo jednom krenuti naprijed, dok ne bude novog sistema nema ni nas navijača na tribinama Bilinog polja", kazao je Vladan Popović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.