Napredak BiH na novoj FIFA rang listi
EPA

FIFA objavila novu listu

Napredak BiH na novoj FIFA rang listi

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je napredovala za jedno mjesto na novoj FIFA-inoj rang listi. 

Nakon remija u Pireju sa Grčkom (1:1), naš državni tim je odnosu na prošlomjesečni plasman napredovao za jedno mjesto i na novoj FIFA-inoj rang listi zauzima 27. poziciju na svijetu sa 825 bodova. 

Od naših rivala u kvalifikacionoj grupi za Svjetsko prvenstvo, Belgija zauzima peto mjesto, Grčka se nalazi na 42. poziciji, dok je Kipar na 116. mjestu. Estonija je 122., a naredni protivnik Gibraltar na 205. poziciji.

Na vrhu liste je Argentina, iza nje Brazil koji se rotirao sa Njemačkom. Na četvrto mjesto je došao Čile, preskošivši Belgiju i Kolumbiju, sedma je Francuska, osmi Portugal, deveti Urugvaj, dok je Španija na desetom mjestu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi