Napredak doživio prvi poraz, a Drina HE prvi trijumf

Druga liga RS, Istok

Napredak doživio prvi poraz, a Drina HE prvi trijumf

M. Jakovljević

U okviru 11. kola Druge lige Republike Srpske grupa Istok fudbaleri Napretka doživjeli su prvi poraz, a Drina HE prvu pobjedu, Famos je bio i više nego siguran, dok je Glasinac također obradovao svoje navijače.

Tim iz Donjeg Šepka danas je gostovao u Srebrenici tamošnjem Guberu, a poražen je rezultatom 3:1. Ovo je bio prvi poraz Napretku od kada je počeo šampionat. A zadovoljni igrom, svakako su bili u taboru domaće ekipe.

"Živjeli smo za ovu utakmicu. Htjeli smo da budemo prvi tim koji će ove sezone nanijeti poraz trenutnom lideru. To smo i uspjeli, ova pobjeda nam mnogo znači na samopouzdanju", rekao je kapiten Gubera, Armin Smailović.

Posljednjeplasirani tim na tabeli višegradska Drine HE na svom je terenu dočekala ekipu Jedinstva iz Brodca, te po prvi put slavila u ovom dijelu sezone rezultatom 3:1. Nakon meča, oglasili su se iz oba tabora.

"Dali smo sve od sebe na terenu, a trud i zalaganje su se isplatili. Zadovoljni smo prikazanom igrom. Nadam se da sada nećemo pasti i da ćemo nastaviti ovako kako smo danas to uradili", kazao je trener Drine HE, Marko Vidaković.

"Greške su nas koštale poraza, jer smo vodili sve do 63. minute susreta. Čestitam protivniku na zasluženom trijumfu", ističe fudbaler Jedinstva, Danijel Mijatović.

Pored njih, na Sokocu su snage odmjerili domaći Glasinac 2011 i ekipa Mladosti iz Gacka, a bolji je bio domaći tim rezultatom 3:1.

"Igrali smo dosta čvrsto i kolektivno. Borili smo se od početka do kraja i zasluženo smo slavili", izjavio je igrač Glasinca, Boban Jolović.

U Vojkovićima, Famos je deklasirao Mladost iz Rogatice s velikih 5:1.

"Mi smo danas prikazali sjajan fudbal što se vidi i po rezultatu. Svi smo dali sve od sebe, postigli pet pogodaka, i uzeli tri velika boda", rekao je napadač Famosa, Tihomir Lalović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije