Napredak vidljiv: Teren u Lukavici više nije oranica

Izgleda mnogo bolje nego prije

Napredak vidljiv: Teren u Lukavici više nije oranica

Mnogi fudbalski zaljubljenici u našoj zemlji se još uvijek prisjećaju terena na stadionu u Istočnom Sarajevu, gdje su pred kraj prošle sezone snage odmjerili Slavija i Sarajevo (2:3).

Travnata podloga stadiona u Lukavici više je ličila na oranicu, nego na normalan teren, a sve to je doprinijelo 'igri bez igre', u kojoj je nekim čudom viđeno čak pet pogodaka.

Nije taj teren izgledao očajno samo protiv Sarajevo, daleko od toga. Stadion u Istočnom Sarajevu već godinama važi za jedan od najlošijih u Premijer ligi, i na njemu nije lako igrati niti jednom domaćem fudbaleru.

Svi domaći mediji su neposredno uoči i nakon utakmice Slavije i Sarajeva punili svoje stupce pričom o groznom terenu, a mi ćemo biti prvi koji će danas pohvaliti njegov novi, mnogo bolji izgled.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za vrijeme ljetne pauze, u Slaviji su se potrudili osposobiti svoj teren za normalno odigravanje prvenstvenih utakmica. Sudeći prema fotografijama sa premijerne utakmice nove sezone protiv Veleža, u tome su i uspjeli.

Nadamo se da će istim putem krenuti svi premijerligaši koji imaju neuslovne terene, kako bismo napokon svjedočili kvalitetnim fudbalskim predstavama u našoj Premijer ligi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.