Napustio Travnik: Adis Nurković pronašao novi klub
FOTO: facebook

Iskusni golman odlazi u Albaniju

Napustio Travnik: Adis Nurković pronašao novi klub

S. Mlaćo

Adis Nurković, iskusni čuvar mreže koji je posljednju sezonu proveo na golu NK Travnik, odlučio je napustiti Pirotu i našu zemlju, te će karijeru nastaviti u Albaniji.

Ovaj 31-godišnjak koji je od ovih kvalifikacija član reprezentacije Kosova, u narednom periodu će bti član albanskog FC Flamurtari.

Flamurtari je sezonu u Albaniji okončao na na petom mjestu, te je već počeo sa dovođenjem pojačanja za narednu sezonu. Izbor na golu je pao upravo na Nurkoviću, koji je prije četiri dana upisao svoj zvanični derbi u dresu reprezentacije Kosova u porazu od Turske (0:4).

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nurković je rođen u Velikoj Kladuši, a za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je upisao tri nastupa. Branio je još boje Krajišnika, Krajine, Cibalie, Slaven Belupa i Čelika. U protekloj sezoni u Prvoj ligi Federacije BiH upisao je 26 nastupa, dok je u Kupu BiH dodao jedan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije