Naslov Zelenim beretkama

Malonogometni turnir Vogošća 2011.

Naslov Zelenim beretkama

Ekipa Zelenih beretki pobjednik je 13. tradicionalnog malonogometnog turnira u Vogošći nakon što je u finalnom duelu rezultatom 2:0 savladala tim Grupacije MIMS.

Oba pogotka u vrlo zanimljivom finalu postigao je Edvin Škrijelj, a zanimljivo je pomenuti da je mrežu MIMS-a tresao već drugoj minuti susreta, te dvije minute prije kraja susreta.

U utakmici za treće mjesto ekipa Pretisa je rezultatom 2:1 savladala tim Kobilje glave, a sve zanimljivo desilo se u svega četiri minute. Mašić je u 26. i 28. minuti pogodio za Pretis, a E. Numanović minutu poslije smanjio na 2:1 što je bio i konačan rezultat utakmice.

Na kraju turnira dodijeljene su i nagrade za najbolje pojedince. Tako je za najboljeg golmana proglašen Nulzer Begić (Zelene beretke), najbolji strijelac turnira je Jasmin Ligata (MIMS Group), dok je za najboljeg igrača proglašen Haris Sućeska (Zelene beretke).

Finale: Zelene beretke - MIMS 2:0

SD Amel Bečković. Gledalaca: 700. Sudije: Midhat Nargilić i Admir Šehović. Strijelci: 1:0 - Škrijelj (2), 2:0 - Škrijelj (39).

ZELENE BERETKE: Begić, Dugonjić, Hodžić, Sućeska, Milavica, Škrijelj, Valjevac, Bektić. Predstavnik ekipe: Hasan Dolovac.

MIMS GROUP: Nikolić, Ganić, Muminović, Hodžić, Đuderija, Đogić, Ligata, Bajramović. Predstavnik ekipe: Samir Abdurahmanović.

Za treće mjesto: Pretis - Kobilja G. 2:1

SD Amel Bečković. Gledalaca: 500. Sudije: Midhat Nargilić i Admir Šehović. Strijelci: 1:0 - Mašić (26), 2:0 - Mašić (28), 2:1 - E. Numanović (29).

PRETIS: Maslo, Korjenić, Gondžić, Adžamija, Bisić, Halilović, Mašić, Bešlija. Predstavnik ekipe: Ismet Ražanica.

KOBILJA GLAVA: Šljivo, Plakalo, A. Numanović, Cocalić, Šečić, E. Numanović, N. Numanović, Hasanović. Predstavnik ekipe: Fuad Numanović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.