Nastavlja se dominacija Porta!
James Rodriguez

Osvojen Kup Portugala

Nastavlja se dominacija Porta!

Porto je nastavio dominirati. Nakon osvajanja portugalskog prvenstva i Evropske lige, na red je došao i Kup Portugala. Do 16. trofeja u ovom takmičenju došli su nakon visoke pobjede nad Guimaraes od 6:2.

Nije čudno to što je Porto osvojio još jedan tfofej ili što je postigao šest golova, ali zato jeste da u toj golijadi mrežu nije zatresao Radamel Falcao Garcia Zarate.

James Rodriguez, 19-godišnji kolumbijski veznjak, već u trećoj minuti doveo je Porto u prednost. No, Alvaro Pereira postiže autogol i tako poravnava rezultat.

Silvestre Varela vratio je prednost Portu u 22. minuti, ali ona nije dugo trajala. Samo minutu poslije Edgar po drugi put poravnava rezultat.

Rolando je u 36. minuti pogodio za 3:2, a prednost Porta povisili su Hulk, zatim i Rodriguez svojim drugim golom u posljednjim trenucima prvog dijela utakmice.

U drugom poluvremenu postignut je samo jedan pogodak. Sjajni mladi Kolumbijac Rodriguez hat-trickom postavio je konačan rezultat 6:2. Tako je Porto nastavio svoju dominaciju ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.