Nastavlja se Premijer liga: Sarajevo i Zrinjski igraju derbi

Tri meča u okviru današnjeg programa

Nastavlja se Premijer liga: Sarajevo i Zrinjski igraju derbi

Današnjim utakmicama 1. kola u Sarajevu, Banja Luci i Širokom Brijegu nastavlja se Premijer liga Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo da smo na jučerašnja dva meča između Radnika i Krupe, odnosno Mladosti i Viteza vidjeli samo jedan pogodak i to u Doboju kod Kaknja, pa se nadamo da će danas strijelci biti raspoloženiji, iako su vremenski uslovi i dalje veoma teški. 

Derbi dana, a i kola, igra se na stadionu "Asim Ferhatović-Hase", a sastat će se Sarajevo i Zrinjski, ekipe koje su prošle godine do samog finiša sezone vodile bitku za titulu uz Željezničar. Njihov posljednji duel u Sarajevu završen je rezultatom 0:0, a danas se također očekuje tvrda utakmica. Podsjetimo da su obje ekipe poražene u evropskim takmičenjima već na prvim preprekama - Sarajevo od moldavske Zarije, a Zrinjski od prvaka Slovenije Maribora tako da se sada potpuno mogu posvetiti ligi. Meč na Koševu počinje od 19.00 sati.

Pola sata kasnije počinje meč u Banja Luci gdje će Borac, nakon godinu dana neigranja u Premijer ligi, dočekati Čelik iz Zenice. Banjalučka publika sigurno se uželjela gledanja svog Borca u Premijer ligi, a protivnik je ekipa koja se prošle sezone grčevito borila za opstanak te su se izvukli tek u samom finišu sezone. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treći meč igrat će se na Pecari gdje je prije nekoliko dana škotski Aberdeen 20-ak minuta prije kraja susreta rastužio navijače Širokog Brijega. Široki je imao u svojim rukama prolaz u treće pretkolo Evropa lige, ali su popustili u finišu meča i sada duel protiv Slobode dočekuju u znatno lošijem raspoloženju. S druge strane, ekipa koju sa klupe predvodi Vlado Jagodić bit će oslabljena neigranjem četvorice igrača koji su pojačali tim u prelaznom roku (Krpić, Ćulum, Osmanagić i Đorđilović) zbog neriješene papirologije. Meč u Širokom Brijegu počinje od 21.00 sati.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi