Nastavljena mrtva trka kadeta Sarajeva i Željezničara

Vječiti rivali po šest pobjeda iz isto toliko susreta

Nastavljena mrtva trka kadeta Sarajeva i Željezničara

A. Beganović

Kompletirano je 7. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine za kadete, a aktuelni prvaci naše zemlje, mladi fudbaleri Sarajeva i dalje su neumoljivi.

Naime, u 7. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine kadeti Sarajeva su na domaćem terenu rezultatom 7:0 savladali Slaviju, te su tako stigli do šeste pobjede iz isto toliko susreta.

No, to nije sve, odnosno mladi fudbaleri Sarajeva su u dosadašnjem dijelu prvenstva postigli čak 31 pogodak, dok s druge strane nisu primili niti jedan. Njihova mreža je još uvijek netaknuta, a ovi sjajni rezultati pokazuju da priče čelnika bordo tima o fenomenalnoj generaciji nisu bez pokrića.

Osim dobrih rezultata u prvenstvu kadeti Sarajeva se mogu pohvaliti i dobrim  rezultatima na međunarodnoj sceni, a nedavno su u Zagrebu savladali vršnjake iz zagrebačkog Dinama (1:0).

Adnan Civić je tri puta pogodio mrežu Slavije, Nedim hadžić dva, dok su se u listu strijelaca upisali i Armin Pozder i Ševkija Resić.

Sa sjajnim partijama nastavili su i mladi fudbaleri Željezničara, koji su u 7. kolu u Tuzli sa ubjedljivih 3:0 savladali Slobodu. Semir Dacić, Kemal Mujarić i Kenan Delić su pogađali za Plave, koji kao i komšije s Koševa imaju šest pobjeda iz isto toliko susreta.

Pogotkom Anesa Demirovića kadeti Olimpica su s minimalnih 1:0 savladali Vitez, dok je Zrinjski pogocima Tonija Šunjića i Ante Krstanovića sa 2:0 savladao Rudar.

Mladi fudbaleri Širokog Brijega su sa ubjedljivih 6:2 savladali Čelik, Velež je bio bolji od Mladosti (2:1), Drina od Radnika (3:1), dok su Travnik i Bprac podijelili bodove (2:2).

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.