Navijači Sarajeva negirali krivicu

Danas na suđenju u Širokom Brijegu

Navijači Sarajeva negirali krivicu

O. Lekić

U Općinskom sudu u Širokom Brijegu danas je počelo suđenje navijačima Sarajeva, koji se terete za izazivanje nereda 4. oktobra 2009. godine pred početak utakmice Širokog Brijega i Sarajeva.

Podsjetimo, u neredima prije početka pomenutog susreta život je izgubio navijač Sarajeva Vedran Puljić, a Tužilaštvo Zapadnohercegovačkog kantona još uvijek nije podiglo optužnicu za ubistvo Vedrana Puljića.

Međutim, zato je podignuta optužnica protiv jedanaest navijača bordo momčadi , a danas su se na sudu pojavila njih  petorica (Edun Turković, Aldin Popara, Zlatan Gačić, Vedad Zubetljak i Mirza Šijaković) i svi su negirali krivicu.

Sutra će se u sudnici u Širokom Brijegu pojaviti druga grupa navijača Sarajeva, kako bi se izjasnili o krivici koju im na teret stavlja Tužilaštvo Zapadnohercegovačkog kantona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.