Ne dozvoliti komšijama da nam ukradu Danilovića
Foto: FK Borac Banja Luka

Talentovani igrač Borca 'na meti' Srbije

Ne dozvoliti komšijama da nam ukradu Danilovića

U prošlosti su često talentovani fudbaleri rođeni u Bosni i Hercegovini postajali reprezentativci drugih zemalja, pretežno onih iz komšiluka, koje su koristile svaku priliku koja bi im se ukazala kako bi 'krale' našu djecu. 

Hrvatska i Srbija prednjače po tom pitanju i u selekcijama ovih država, kako seniorskim tako pogotovo mlađim, nastupa zaista veliki broj fudbalera iz Bosne i Hercegovine, koji su se iz ovog ili onog razloga odlučili na takve poteze.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao SportSport.ba, 'na meti' Srbije se odavno nalazi mladi fudbaler Borca Vladan Danilović. Ovaj 18-godišnjak rodom iz Foče je u prošloj sezoni dobio priliku da igra za prvi tim Borca za koji je nastupio na 13 utakmica u 1. ligi Republike Srpske, te je u više navrata pokazao da je izuzetan talenat kojem se smiješi veoma dobra karijera.

Mladi veznjak Borca još uvijek nije dobijao priliku da igra za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a prema našim nezvaničnim saznanjima, ljudi iz Fudbalskog Saveza Srbije su krenuli u akciju pridobijanja Danilovića nakon što su vidjeli da nije bio na Marinovićevom spisku za utakmicu protiv Švicarske, koja je 13. juna odigrana u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. S obzirom da interes postoji, neće biti iznenađenje da Danilović vrlo brzo dobije poziv selektora mlade reprezentacije Srbije Nenada Lalatovića.

Da sutra ne bismo žalili za nekim novim Mijatom Gaćinovićem, Nemanjom Gudeljom, Ognjenom Ožegovićem ili recimo Vedranom Ćorlukom, Dejanom Lovrenom, Nikolom Katićem i Alenom Halilovićem, potrebno je obratiti pažnju na Vladana Danilovića i njemu slične talente dok za to ne bude prekasno.

U suprotnom, reprezentacija Bosne i Hercegovine bi mogla izgubiti još mnogo talenata koji će krenuti putem gore nabrojanih fudbalera. Ako ih u komšijske tabore ne privuče srce ili nečiji savjet, mogao bi ih odvući i jedan obični telefonski poziv, a naše je da se pravovremenom reakcijom potrudimo da ne dođe do toga.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi