Varešanović nakon poraza

"Ne mogu da shvatim da najstariji i najiskusniji zakažu"

Fudbaleri Olimpica su na otvorenju proljetnog dijela BH Telecom Premijer lige doživjeli istu sudbinu sa početka sezone. Poraženi su od Željezničara identičnim rezultatom kao i u 1. kolu - 3:0.

Šef stručnog štaba kluba sa Otoke, Mirza Varešanović, kazao je kako je glavni uzrok poraza njegovih izabranika preveliki respekt prema gradskim rivalima.

"Na ovaj način smo otvorili i prvenstvo na početku sezone. Sigurno da imamo problema kada igramo protiv gradskih rivala, imamo previše respetka. Nadam se da ćemo nakon ovoga praviti bolje rezultate. Mislim da smo dobro otvorili utakmicu, no iz našeg posjeda lopte smo primili golove nakon neshvatljivih greški. U drugom poluvremenu smo primili još jedan gol nakon naše greške te se nismo vratili. Na pripremama smo jako dobro radili, no ništa od toga nismo pokazali danas", rekao je Varešanović, te dodao:

"Ne mogu da shvatim da najstariji i najiskusniji igrači zakažu. Vidjeli ste da je ovoga puta samo Smajić i Kenan Handžić 'tražili' da igraju. Svi ostali igrači su se sakrivali po terenu. To ne mogu da shvatim, da taji reaguju ovi iskusnijii igrači koji su igrali u Željezničaru i Sarajevu, međutim nadam se to ponavlja, ustvari Olimpicu se godinama ponavlja da imaju problem u duelu sa gradskim rivalima. Je li to jedan veliki respekt? Ja vjerujem da jeste i upravo iz tog razloga smo doveli strance da nemaju taj osjećaj. Međutim nismo stigli završiti te papire koji su potrebni da bi nastupili u Premijer ligi".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.