"Ne mogu vjerovati da je Hadžibegić onako reagovao"

Darko Ljubojević za SportSport.ba

"Ne mogu vjerovati da je Hadžibegić onako reagovao"

Nakon što je Faruk Hadžibegić iznio mnogobrojne optužbe na račun Elvedina Begića i time 'zatalasao' bh. javnost, SportSport.ba je kontaktirao i Darka Ljubojevića kako bi se čula i njegova strana priče. 

Prvi saradnik predsjednika N/FSBiH ne krije da je iznenađen zbog optužbi koje je iznio Faruk Hadžibegić, ističući da je bh. stručnjak "promijenio ploču" nakon što nije izabran za novog selektora BiH.

"Sve sam pročitao i iznenađen sam jako. Ne radi se o nikakvim argumentima, već samo o špekulacijama Faruka Hadžibegića i ne mogu da vjerujem da je nakon svega odreagovao na onakav način. Svi znaju šta je urađeno u proteklom periodu. U predsjedničkom mandatu Elvedina Begića N/FSBiH su zabilježene ubjedljivo najuspješnije godine od samog postojanja", kazao je ogorčeni Darko Ljubojević za SportSport.ba i potom nastavio: 

"Promjena kod Faruka Hadžibegića se vidjela nakon što nije izabran za novog selektora BiH, a bio je jedan od kandidata. On nije dobio nijedan glas na Izvršnom odboru i od tog trenutka je promijenio ploču. Očito želi da se revanšira na neki način", smatra potpredsjednik krovne kuće bh. fudbala. 

Hadžibegić je, između ostalog, tokom obraćanja medijima optužio Begića za diktaturu, ali Ljubojević smatra da niti jednu svoju tvrdnju nije pokrijepio s argumentima.

"Na Hadžibegiću je hoće li se izviniti za svoje riječi ili ne, ali definitivno ono što je rekao su velike gluposti. Pričao je o nekoj diktaturi, svađama unutar reprezentacije, a ustvari o tome svemu nema ni govori. Spominjao je i utaju poreza, a ništa od toga nije pokrijepio nikakvim dokazom. Svi znate da smo bili kontrolisani, i treba da budemo, ali nikakve krivične odgovornosti nije bilo", podvukao je Ljubojević na samom kraju razgovora za SportSport.ba. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi