"Ne možemo s tri metra postići gol, sreća nas je napustila"

Trener Zeničana nakon poraza u Kaknju

"Ne možemo s tri metra postići gol, sreća nas je napustila"

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su u prvoj utakmici 11. kola Premijer lige BiH poraženi rezultatom 1:0 od ekipe Mladosti iz Kaknja. Zeničani su po današnjoj igri zaslužili najmanje bod, ali opet su primili gol nakon nespretne reakcije i prekida gostiju, čije je to najjače oružje.

Zeničani su u veoma teškoj situaciji, igra u posljednjim kolima nije toliko loša, koliko imaju probleme s realizacijom, te igrom u posljednjih 20-tak minuta, kada su faktički primili sve golove ove sezone. Nakon utakmice u Kaknju vidno utučen bio je Ivo Ištuk, šef struke crno-crveni u tri utakmice koliko je vodio Čelik doživio je tri poraza (Bosna-Sema, Krupa, Mladost). Agoniji Čelika ne nazire se kraj, a sreća u svoj ovoj nesreći jeste što ide reprezentativna pauza.

"Šta više da kažem, imali smo i danas tri-četiri stopostotne šanse. Na 0:0, Haurdić izlazi sam pred golmana, Jusić onda sa par metara ne uspijeva da zabije, a Brkovićev promašaj ne mogu ni komentarisat. Jednostavno ako ne postignete gol, onda se desi ono što se nama desilo. Mladost je ekipa koja je izuzetno čvrsta, jaka u prekidima, te traži grešku protivnika, danas su iskoristili nepažnju u odbrani, postigli jedan gol i ne mogu da kažem zasluženo da su pobijedili, ali niko nama nije kriv što ne znamo postići gol" ističe Ištuk.

Mnogi su nezadovoljni igrama G.Popovića, Haurdića, Šivšića, Brkovića, ali strateg Zeničana pravda se da nema širok izbor na klupi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sve dok ne budu bili bolji od nabrojanih, oni će igrati, ja sam tu nemoćan. Imamo 12-13 igrača koji mogu odgovoriti i to je sve što imamo. Moramo u ovoj pauzi nešto promijenit, stalno govorimo da nešto mijenjamo i na kraju opet poraz. Nemamo ni sreće, sve nas je napustilo, kada s tri metra ne možete postići gol, onda nemam šta dalje pričati. U teškoj situaciji smo, valjda ćemo smoći snage da ovo sve prebrodimo" kazao je Ištuk.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije