Ne tako davno u Grčkoj se odavala počast žrtvama genocida

Sjećate se poteza navijača Atromitosa?

Ne tako davno u Grčkoj se odavala počast žrtvama genocida

E. Čaušević

Dosta bure izazvao je potez dijela grčkih navijača na sinoćnjoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine.

Za one koji možda i nisu u toku, mada vjerujemo da su svi itekako dobro obaviješteni o svemu što se dešavalo na Karaiskakisu protekle noći, na dijelu tribine gdje su bili smješteni navijači Grče, grupa od 100-ak ljudi, pojavio se transparent na kojem je pisalo: "Nož, žica, Srebranica".

Nažalost, to nije prvi put da takav natpis gledamo na nekom sportskom događaju. Dan nakon utakmice, kada su se smirile strasti, dosta Grka je osudilo potez "balavaca koji su osramotili državu".

A prije dvije godine, navijači Atromitosa iz Atine su u meču protiv Sarajeva u Evropskoj ligi izvisili transparent na kojem su poslali poruku za žrtve genocida u Srebrenici.

"Žrtve Srebrenice neće nikada biti zaboravljene", pisalo je tada na transparentu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Tada je bh. javnost bila pozitivno iznenađena potezom grčkih navijača, a o tome se pisalo i na portalu SportSport.ba. Video s tog meča kvalifikacija za Evropsku ligu možete pogledati OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi