"Ne tražim ni od koga da zove Kenana u reprezentaciju"

Meho Kodro otvoreno za SportSport.ba

"Ne tražim ni od koga da zove Kenana u reprezentaciju"

Da je Kenan Kodro na pravi način krenuo očevim stopama vidjelo se u doigravanju za plasman u Primeru. Sin nekadašnjeg napadača Barcelone i fudbalske reprezentacije BiH dospio je u žižu javnosti nakon što je svojim golovima vratio Osasunu u društvo najboljih i zahvaljujući tome postao je apsulutni heroj na ulicama Pamplone. 

Fudbaler koji prema Transfermarktu vrijedi svega 200.000 eura u početku nije mnogo obećavao. Regularni dio sezone završio je sa tri postignuta pogotka, ali onda je u doigravanju kada je najpotrebnije 'eksplodirao' i pokazao da mu se smiješi impresivna karijera i samim time mjesto u reprezentaciji BiH koju vodi Mehmed Baždarević. 

"Istina je da je u početku situacija bila nestabilna. Kenan je imao problema sa povredama, jedno vrijeme je izgubio i mjesto u timu, ali sticajem okolnosti mu se ukazala nova šansa i mislim da ju je iskoristio na pravi način. Svoj dio posla je odradio više nego korektno, zabio je četiri pogotka u pet utakmica i to je zaista izvanredno za jednog napadača. Uhvatio je pravi momenat", govori ponosni Meho Kodro na početku razgovora za SportSport.ba.  

Iako je rođen u Španiji, mlađi Kodro je veliki navijač reprezentacije BiH i nada se da bi u budućnosti mogao zaigrati zajedno sa Džekom, Pjanićem... 

"Kenan mi ni u jednom trenutku nije rekao da ga je neko kontaktirao iz BiH. Iskreno, ne želim se ni miješati. Stvar selektora je da li mu je Kenan potreban ili ne, a njegove želje se znaju već dugo vremena i nema razloga da se ponavljaju. Ja ne stavljam pritisak na nikoga, niti tražim od koga da pozove mog sina, a u cijeloj priči je najvažnije da on dobro igra. Šta god bilo, ja sam ponosan na Kenana i zaista je kao osoba izvanredan momak. Ovi rezultati su plod njegovog rada, zalaganja i zaista ću biti presretan ako nekada nastavi tamo gdje sam ja stao."

Kenanove ambicije nakon plasmana u Primeru svode se isključivo na Osasunu, unatoč interesovanju nekoliko klubova iz različitih zemalja. 

"Ovo što se desilo u samom finišu je uzburkalo strasti i ima interesovanja za Kenana, ali to je normalno u fudbalu. On ima još dvije godine ugovora sa Osasunom i apsolutno ne razmišlja ni o čemu drugom. Zar može imati veće ambicije od toga da igra u najjačoj ligi na svijetu? To je ono što će dobiti ako ostane u Osasuni", dodao je Kodro. 

Slobodno vrijeme Kodro koristi za uživanje u Evropskom prvenstvu koje se održava u Francuskoj, a ne krije ni ko mu je favorit.

"Pratim dosta Evropsko prvenstvo u Francuskoj, ali ne baš sve utakmice. Za mene je Španija favorit, najbolje igraju. Vrlo teško je u ovom trenutku govoriti šta će se desiti u narednom periodu, milion stvari će utjecati na daljnji tok takmičenja, ali po kapacitetu Španci mogu ponoviti uspjeh i ponovo osvojiti ovo veliko takmičenje." 

Kodro je posljednji angažman imao u FK Sarajevo i u proteklom periodu je imao opcija da se vrati trenerskom poslu.

"Bilo je nekih opcija koje me nisu zadovoljile, no ja nisam pod imperativom da radim bilo gdje. Svašta se pričalo, dešavalo se, ali nikako se stvari nisu posložile i na kraju sam i dalje bez posla. Ako se ništa ne desi u skorije vrijeme, morat ćemo tražiti drugu alternativu", kazao je kroz smijeh Kodro. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi