"Ne vraćam se u Čelik, karijeru nastavljam u inostranstvu"

Ljubimac Robijaša za SportSport.ba

"Ne vraćam se u Čelik, karijeru nastavljam u inostranstvu"

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika još nemaju šefa stručnog štaba, a do početka prvenstva je nešto više od mjesec dana, klub su napustili Petar Bašić, Amer Osmanagić, Armin Duvnjak i Ognjen Đelmić, a na najboljem putu da to uradi je i desni bočni Darko Mišić.

Ovaj 23-godišnji defanzivac nije se pojavio na prozivci Zeničana prošlog četvrtka, što je razljutilo predsjednika Senada Sarajlića koji je poručio da je Mišić suspendovan. Kontaktirali smo jednog od najboljih igrača Čelika u protekle dvije sezone da nam otkrije više detalja o svojoj igračkoj budućnosti.

"Ja ne znam šta je predsjednik počeo izmišljati, ja u ugovoru koji vrijedi do ljeta ove godine imam navedenu odštetu, tako da ne znam stvarno šta je sporno što se nisam pojavio na prozivci. Ono što je sigurno da se ne vraćam u Čelik, te da ću karijeru nastaviti u inostranstvu, imam dvije opcije, a više detalja će biti poznato u narednim danima. Čeliku želim sve najbolje, da obezbijede opstanak, a nikada neću zaboraviti nagradu koju sam dobio od Robijaša za najboljeg igrača u prošloj sezoni. U kontaktu sam s igračima i navijačima Čelika i tako će biti i u narednom periodu", kazao je za SportSport.ba Mišić.

Darko Mišić, 23-godišnji defanzivac, jedan je od najboljih bočnih igrača koji su u posljednjih deset godina kročili na Bilino polje, u dresu Zeničana odigrao je 60 utakmica, postigavši jedan gol i to prošle sezone u pobjedi protiv Sarajeva 1:0, kada je izvanrednim lob udarcem matirao Mateja Delača golmana Chelsea, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u redovima bordo ekipe.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.