Nebić: Ovo je sramni čin, uzima nam se kora hljeba
Nebić broj 8 (plavi dres) FOTO: Husein Šljivo

Kapiten NK Iskra za SportSport.ba

Nebić: Ovo je sramni čin, uzima nam se kora hljeba

S. Mlaćo

Mnogo bure donio je jučerašnji meč između bugojanske Iskre i Sloge Simin Han (0:0). 

Pogodaka nije bilo, ali varnica na terenu jeste. Crveni karton sredinom drugog poluvremena zaradio je kapiten domaćih Elvedin Nebić, a delegat susreta naveo je da je Nebić kapitenu Sloge Ivan Kostiću psovao srpsku majku.

SportSport.ba je kontaktirao 26-godišnjeg vezistu koji nije krio razočarenje zbog svega što se desilo, istakavši da nikoga nije vrijeđao, te iznio svoju stranu priče.

"Uveličalo se to što se desilo između mene i protivničkog igrača Stefana Vukmirovića, koji je nakon mog starta koji je bio za žuti karton, lično mi opsovao majku. To se može vidjeti na snimku gdje sam nakon starta otišao od njega i gdje možete vidjeti njegovu reakciju i psovanje. Pritom me kapiten Kostić sramno uhvatio za vrat i psovao mi majku. Glavni sudija Kenan Bajraktarević je bio pod stalnim pritiskom, stalno se zamjerao sa mnom,  mojim saigračima i i izazivao veliko negodovanje naših navijača. Na riječ kapitena Kostića pokazao mi je crveni karton i time zaštitio sebe, kazavši da sam mu psovao srpsku majku. Kao igrač, imao sam iskustvo da igra i sa Hrvatima, te Srbima i nikada nikoga nisam na taj način uvrijedio", kazao je Nebić za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Ovo je sramni čin suđenja i stvar da se zaštite igrači gostujuće ekipe, jer svi znamo kako to ide i funkcioniše. Uzima nam se kora hljeba i tražimo da budemo svi isti, a ne da se pravi ovakvi cirkusi", dodao je Nebić, koji se u Iskru vratio iz HNK Čapljina, a ove sezone je nastupio na svih deset utakmica.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi