"Nećemo mijenjati sistem igre"

Selektor Baždarević poručio

"Nećemo mijenjati sistem igre"

E. Škorić

Selektor Mehmed Baždarević odabrao je 24 igrača na koje računa za predstojeći meč, kao i četiri rezervna u slučaju povreda.

Spisak igrača možete pročitati OVDJE, a selektor smatra da će se Zmajevi protiv Gibraltara morati odigrati ozbiljno i profesionalno.

„Imali smo problema, neki igrači su povrijeđeni, neki suspendovani, a ima i onih koji nisu u formi jer ne igraju u svojim klubovima. Vjerovatno svi misle da će biti lako, ali mi se moramo profesionalno i ozbiljno spremiti jer je pred nama važna utakmica na putu prema Rusiji. Gibraltar je nova reprezentacija koja nije napravila značajne rezultate. Gledali smo njihove utakmice i imamo prave informacije o načinu na koji igraju“, rekao je Baždarević.

Baždarević je još dodao: „Nastojaćemo da ne mijenjamo sistem igre. Možemo nastupiti u 4-3-3 ili 4-4-2 formaciji. Imamo sasvim dovoljno igrača da odradimo posao na pravi način. Oni koji su standardni ove sezone igraju odlično, neki su u lošijoj formi, ali raduje me da mladost dolazi i na njima je da se pokažu. Kada je riječ o utakmici sa Albanijom, tu ćemo probati i neke druge sisteme koji bi nam u budućnosti mogli koristiti".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi