Selektor Baždarević poručio

"Nećemo mijenjati sistem igre"

Piše: E. Škorić
Selektor Mehmed Baždarević odabrao je 24 igrača na koje računa za predstojeći meč, kao i četiri rezervna u slučaju povreda.

Spisak igrača možete pročitati OVDJE, a selektor smatra da će se Zmajevi protiv Gibraltara morati odigrati ozbiljno i profesionalno.

„Imali smo problema, neki igrači su povrijeđeni, neki suspendovani, a ima i onih koji nisu u formi jer ne igraju u svojim klubovima. Vjerovatno svi misle da će biti lako, ali mi se moramo profesionalno i ozbiljno spremiti jer je pred nama važna utakmica na putu prema Rusiji. Gibraltar je nova reprezentacija koja nije napravila značajne rezultate. Gledali smo njihove utakmice i imamo prave informacije o načinu na koji igraju“, rekao je Baždarević.

Baždarević je još dodao: „Nastojaćemo da ne mijenjamo sistem igre. Možemo nastupiti u 4-3-3 ili 4-4-2 formaciji. Imamo sasvim dovoljno igrača da odradimo posao na pravi način. Oni koji su standardni ove sezone igraju odlično, neki su u lošijoj formi, ali raduje me da mladost dolazi i na njima je da se pokažu. Kada je riječ o utakmici sa Albanijom, tu ćemo probati i neke druge sisteme koji bi nam u budućnosti mogli koristiti".


Reprezentacija