Đumić i Pirić složni

"Nećemo podcijeniti Gibraltar, ali idemo po pobjedu"

D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okuplja se danas u Zenici, gdje će se pripremati za subotnji duel protiv Gibraltara u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. 

Izabranici selektora Mehmeda Baždarevića polako pristižu u Trening centar, a među prvima su došli stoper holandskog NEC-a i novo lice u reprezentaciji Dario Đumić, te golman aktuelnog prvaka BiH i trenutnog lidera ekipe Zrinjskog, 21-godišnji Kenan Pirić.

Njih dvojica su pred medijima govorili o narednim utakmicama, očekivanjima, te eventualno o debiju u seniorskoj selekciji. Đumiću je velika čast i obaveza što je pozvan u reprezentaciju.

"Ostvario mi se životni san, pozvan sam u reprezentaciju tako da sam sretan i ponosan na to. Sigurno da ću dati svoj maksimum da na treninzima opravdam ovaj poziv. Ja nemam neka prevelika očekivanja ili minutažu, kako sam rekao dat ću sve od sebe na treninzima, na meni je da radim, a na selektoru je da odluči hoćemo li dobiti minutažu. Kada je u pitanju naš naredni protivnik, svi očekujemo pobjedu, ne podcjenujemo nikoga, ali moramo pobijediti. Moramo igrati protiv svake reprezentacije isto, bitno je imati dobar pristup tako da se nadam najboljem" kazao je Dario Đumić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Golman Zrinjskog ponovo je u reprezentaciji, što je za njega velika stvar posebno kada se zna da nastupa u našoj Premijer ligi.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo biti ovdje, posebno kada braniš u Premijer ligi, nadam se da ću svojim pristupom i formom na treninzima opravdati poziv selektora. Ne treba nikoga podcijeniti, nama je svaka utakmica važna. Svi znamo da je većina igrača u dobroj formi, a treba u utakmicu ući što ozbiljnije. Svaki rezultat osim pobjede za nas će biti neuspjeh" istakao je Kenan Pirić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi