Beganoviću je hrabrost jača strana:

"Nećemo se lagano predati u borbi za titulu prvaka"

O kapitenu juniorskog tima Željezničara i juniorskom reprezentativcu Bosne i Hercegovine, Dženisu Beganoviću, mnogo se pisalo u posljednje vrijeme nakon što je stao u odbranu svojih vršnjaka iz Širokog Brijega koji su napadnuti pred stadionom Grbavica poslije utakmice Premijer omladinske lige BiH.

Kao svojevrsna nagrada za iskazanu hrabrost stigao je i debi u dresu seniorskog tima Plavih u današnjem duelu protiv Slavije.

"Pobjeda i debi, jednostavno nije moglo bolje. Zadovoljan sam, ipak je ovo moja prva utakmica u prvoj ekipi Željezničara, pred punim stadionom i našim navijačima", rekao je Beganović nakon utakmice.

Nakon dobrih partija u nastavku domaćeg šampionata slijedi reprezentativna pauza nakon koje će fudbaleri Željezničara gostovati kod aktuelnog šampiona BiH, mostarskog Zrinjskog.

"Sigurno je da ćemo i tamo ići na pobjedu i da se nećemo lagano predati u borbi za naslov prvaka Bosne i Hercegovine", istakao je jedan od fudbalera koji su definitivno budućnost kluba sa Grbavice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon ovakvog odgovora upitali smo Beganovića znači li to da Željo cilja na prvo mjesto?

"Naravno, uvijek", bio je kratak, jasan ali i hrabar odgovor Beganovića na kraju razgovora neposredno nakon završetka utakmice sa Slavijom.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.