Nedžad Serdarević i zvanično napustio FK Velež

Iskusni vezista napustio Vrapčiće

Nedžad Serdarević i zvanično napustio FK Velež

S. Mlaćo

FK Velež danas je zvanično napustio i iskusni vezista Nedžad Serdarević kojem je istekao ugovor sa Mostarcima. 

Popularni Mrva nije se više našao u filozofiji Ibre Rahimića, a rođen je 1980. godine u Mostaru. Ponikao je upravo u Rođenima, a bio je i strijelac gola u prvom derbiju sa Zrinjskim 2000. godine u Sarajevu.

"Nakon kratke epizode u Troglavu, vraća se u Rođene na početku sezone 2006/07. Iako je igrao na poziciji veznog igrača, u prvom dijelu sezone 2008/09 bio je najbolji strijelac ekipe. Tada je bio u životnoj formi, i pravi trenutak da se pokuša napraviti iskorak u karijeri. Odlazi u Primorje, gdje se zadržao samo godinu dana. Odlučio je da se vrati u Bosnu i Hercegovinu. Prvo u Sarajevo, a zatim u Željezničar sa kojim postaje prvak države. U Velež se vratio početkom 2012. godine kao veliko pojačanje, bez obzira što je godinu dana imao problema sa povredom. Ipak, u ljeto 2013. godine odlazi u Slogu iz Ljubuškog, gdje se zadržao sve do februara 2016. godine, kada je odlučio da pomogne Veležu da što časnije završi drugu polusezonu u Premijer ligi", piše službena facebook stranica FK Velež.

FK Velež zahvalio se Serdareviću na trudu i zalaganju, te poželio puno zdravlja i sreće u nastavku karijere, bila ona igračka ili trenerska.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi