Nedžad Žerić napustio kormilo NK Podgrmeč

Podnio neopozivu ostavku

Nedžad Žerić napustio kormilo NK Podgrmeč

Nedžad Žerić je podnio neopozivu ostavku na mjesto trenera NK Podgrmeč. 

Naime, 43-godišnji Žerić je nakon okončanja karijere uplovio u trenerske vode i prvi samostalni angažman je imao upravo u Podgrmeču, međutim za nekoliko mjeseci provedenih u Sanskom Mostu nije uspio ostvariti zacrtani cilj. 

Podgrmeč je pod vodstvom Žerića ostvario tri remija i isto toliko poraza, a kap koja je prelila čašu bio je prošlosedmični poraz od Novog Travnika (3:0). 

"Kada sam tek došao u Podgrmeč cilj je bio da izborimo opstanak. Na kraju stvari nisu išle onako kako sam očekivao i poslije zadnje utakmice sa Novim Travnikom osjetio sam odgovornost da je vrijeme da se povučem", kazao je Nedžad Žerić za SprotSport.ba i potom dodao: 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Svom sada već bivšem klubu želim sve najbolje u nastavku sezone, a ja ću se prvo odmoriti i onda vidjeti šta i kako dalje", dodao je Nedžad Žerić koji tokom igračke karijere nosio dresove Rudar Prijedora, Jedinstva, Travnika i nekoliko inostranih klubova. 

U ovom trenutku nije poznato ko će voditi Podgrmeč u nastavku sezone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi