"Nek vas je stid i sram, domaći se nisu radovali pobjedi"

Oglasili se iz FK Vitez

"Nek vas je stid i sram, domaći se nisu radovali pobjedi"

S. Mlaćo

U sklopu 8. kola Druge lige FBiH grupa Zapad nogometaši Krajine savladali su FK Vitez 2:1 u derbiju kola.

 Gosti su nakon meča imali velike kritike na račun suđenja, a oglasili su se i zvaničnim sapštenjem.

"Po dolasku na stadion korektan doček od strane domaćina, ponašanje u toku utakmice igrača i stručnog štaba fer i korektno kao i ispraćaj sa stadiona. 

Pišemo o ljudima koji su bili zaduženi za dijeljenje (ne)pravde, a oni su: Adnan Kasupović sa svojim pomoćnicima Zjakić Edinom i Nanić Hasanom. Ne tražimo alibi za poraz, ali definitivno moramo pisati o ova tri ne(čovjeka), koji su jučer demonstrirali svu svoju "moć" na terenu. Igrao se 8 minut utakmice kada prvi pomoćni Zjakić Edin ne podiže zastavicu, igrač Krajine nalazio se 5 metara u ofsajd poziciji , ušao u 16 metara pao kao pokošen, a glavni sudija Kasupović Asnan odmah pokazao na 11 metara. Kapiten domaćina pogodio stativu, tako da smo se od prvog nasrtaja sudija uspjeli odbraniti. Kako je utakmica odmicala i kada su sudije vidjele da bi FK "Vitez" mogao nešto i uraditi na ovoj utakmici tj: doći do povoljnog rezultata, desi se 35 minut kada glavni sudija Kasupović Adnan daje našem igraču Šibčić Asimu direktni crveni karton, naš igrač bio u posjedu lopte, igrač Krajine u namjeri da uzme loptu od našeg igrača glavom udari u ruku i sam sebi rasječe arkadu. Kada je sudija svirao prekid igrači Krajine su bili spremni vratiti loptu u naš posjed, jer je sudija pogriješio. U prvom poluvremenu drugi pomoćni sudija Nanić Hasan digao je 14 ofsajd pozicija protiv naše ekipe, a u odigranih 7 kola sveukupno naši igrači su bili 8 puta u ofsajd poziciji. Početkom drugog poluvremena glavni sudija stavio nam je do znanja da će nastaviti sa dijeljenjem ne pravde, dijeleći našim igračima žute kartone, tako da je u 68 minuti nakon dodijeljenog po već ko zna kojeg žutog kartona, naš trener Haskić Šaban glavnom sudiji samo prigovorio na kriterij prilikom dodjeljivanja javnih opomena, da bi isti našeg trenera odstranio sa klupe da ne može voditi svoju ekipu. I kada nisu uspjeli nikako kod rezultata 1:1, u 90 minuti na scenu ponovo stupa gl.sudija Kasupović Adnan i njegov pomoćnik Nanić Hasan, isti pušta igrača Krajine u ofsajd a navedeni igrač bez ikakvog kontakta van 16 metara, Kasupović Adnan trči sa centra igrališta i pokaziva na 11 metara, tako da domaćin dolazi do nezaslužene pobjede. Pomenuta sudijska trojka treba da vas je stid i sram, a najveća kazna vam je što se domaćin na kraju susreta nije radovao pobjedi. Nek vam je na čast ako je i imate uopšte!", stoji u saopštenju Vitežana.

Treba istaći da su suci Kasupović i Zjakić sa liste sudija Prve lige FBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti